Jsme dobře připraveni, hlásí junior Josef Vyvial

04.07.2021 / Vladimír Šťastný

Několikatýdenní, pro hokejisty všech věkových kategorií tolik neoblíbená, suchá příprava skončila na konci června pro akademické týmy dorostu a juniorů klubu HC Dukla Jihlava. Za suchou přípravou juniorů se ohlédl osmnáctiletý útočník Josef Vyvial, který již nastoupil i za A-tým Dukly.

„Suchá příprava probíhala klasicky venku i na ledě. Byla těžká a náročná, abychom byli dobře připraveni na nadcházející sezonu. Byla efektivní, bylo tam i spousta her, takže si myslím, že jsme si to užili,“ začal odchovanec havlíčkobrodského hokeje, který ovšem dvě poslední sezony strávil v Jihlavě.

Josef Vyvial, stejně jako jeho spoluhráči, má však radši až přípravu na ledě. „Jsme hokejisté, takže příprava na ledě je pro nás přirozenější, ale suchá příprava k tomu patří a je potřeba nabrat kondičku i mimo led.“

Josef Vyvial během uplynulé sezony, která byla přerušená a pak ukončená nedlouho po svém začátku. Foto: Nela Dittrichová

Jihlavští junioři se pro nadcházejí sezonu připravují pod novým realizačním týmem. Hlavního kouče, bývalého vynikajícího hokejistu, mistra světa z roku 2000, čtyřnásobného mistra české ligy a dvojnásobného mistra finské ligy Michala Broše doplnil jako asistent Marian Morava, který v předešlé sezoně asistoval Marku Melenovskému u dorostu Dukly. Proto se nabízí otázka, zda v přípravě pod Michalem Brošem byl velký rozdíl od předchozích příprav vedených Štěpánem Moravcem. „Nevím, jestli byl rozdíl úplně velký, ale s každým novým trenérem je rozdíl. Každý preferuje jiné tréninkové metody, ale myslím, že jsme si s trenéry sedli, měli jsme dobrý přístup k tréninkům a celkově hodnotím přípravu velmi dobře,“ pokračoval forward, který v loňské sezoně, kdy stihla juniorka odehrát pouze jedenáct zápasů, vstřelil tři góly v devíti utkáních.

Foto: Nela Dittrichová

Následující sezona bude pro všechny juniorské týmy hrající nejvyšší soutěž velice těžká. Proběhne již delší čas plánovaná reorganizace soutěže. Sestoupit z Juniorské ligy akademií tak může hned šest týmů. Pět z nich přímo a šestý po případné prohrané baráži s nejlepším celkem druhé nejvyšší soutěže – extraligy juniorů. To je pro týmy velká hrozba a uvědomují si ji i junioři Dukly. „Víme o tom, s kluky se však o této hrozbě nijak nebavíme, nerozebíráme to. Snažíme se na to nemyslet a nemít z toho těžkou hlavu. Musíme hrát v soutěži zodpovědně a nejlépe jak dovedeme. Jsme dobře připravení a do soutěže půjdeme naplno,“ zakončil Josef Vyvial.

Josef Vyvial o první části letní přípravy juniorů

Autor videa: Vladimír Šťastný