Firma Swietelsky Rail CZ je novým, významným partnerem Dukly

09.07.2021 / Vladimír Šťastný

Přestože není současná situace nejenom v naší zemi, ale i po celém světě, příliš nakloněna sportu a jeho podpoře, podařil se výkonnému řediteli klubu HC Dukla Jihlava Emilu Kristkovi husarský kousek. Pro spolupráci s Duklou přivedl dalšího významného partnera – firmu Swietelsky Rail CZ s.r.o.

Spolupráce je podepsána pro nadcházející sezonu a svými podpisy ji v minulých dnech stvrdili jednatel klubu HC Dukla Jihlava Bedřich Ščerban a jednatel společnosti Swietelsky Rail CZ Viliam Perknovský.

„Jsme firma s celorepublikovou působností, a protože máme i aktivity na Vysočině a do budoucna mít budeme, rozhodli jsme se podpořit i sportovní kluby a mládež. Rozhodli jsme se i pro spolupráci s Duklou Jihlava. Duklu vnímám jako jeden z nejvýznamnějších klubů ještě tehdejšího Československa, kterým prošlo mnoho význačných hokejistů,“ sdělil po podpisu smlouvy jednatel Viliam Perknovský.

Firma Swietelsky byla založena roku 1936 v Rakousku a od roku 1992 působí aktivně také v České republice. Patří mezi velké stavební firmy v tuzemsku. V celém světě firma působí celkem v devatenácti zemích, má více než jedenáct tisíc zaměstnanců, v České republice to je potom přes patnáct stovek zaměstnanců. Hlavními obory, kterým se Swietelsky věnuje, jsou silniční a inženýrské stavby, pozemní stavby, železniční stavby. A právě divize železničních staveb Swietelsky Rail CZ s.r.o. se stala partnerem Dukly.

Jednatel firmy Swietelsky Viliam Perknovský a jednatel Dukly Jihlava Bedřich Ščerban při podpisu smlouvy. Foto: Vladimír Šťastný

„Jsem hodně rád, že do portfolia partnerů Dukly přibyla další firma. Začátek spolupráce je velmi slibný, firma je to hodně sympatická, vedení je sportu nakloněno. Vnímám to tak, že rádi podpořili náš klub a věřím, že se spolupráce bude rozvíjet a bude dlouhodobější. My se snažíme získávat partnery i mimo region, máme velké partnery z Karlovarského kraje nebo ze severní Moravy a jsme rádi, že i tento nový partner není jenom z regionu, ale má celorepublikovou působnost,“ řekl jednatel klubu Bedřich Ščerban.

Odkaz na internetové stránky firmy Swietelsky Rail CZ s.r.o.

Výkonný ředitel Dukly Jihlava Emil Kristek (zleva), jednatel Swietelsky Rail CZ Viliam Perknovský a jednatel Dukly Jihlava Bedřich Ščerban na společné fotografii během podepsání partnerství. Foto: Vladimír Šťastný