Akademie Dukly končí první týden druhé části přípravy. Zázemí má v Telči

24.07.2021 / Tomáš Lysý

Po teambuildingu nástup na druhou část letní přípravy! Hráči juniorského a dorosteneckého týmu Dukly, tedy akademických celků, mají za sebou úvodní týden druhé části předzávodního období. Vzhledem ke stavebním úpravám CZ LOKO Arény - informovali jsme zde - probíhá příprava na ostrou sezonu v Telči. „Dostali jsme tam dostatek prostoru v rámci celé akademie. Plánujeme v Telči zůstat další dva týdny, celkem tedy tři. Každý den máme k dispozici pět hodin ledu a první týden naplnil, co jsme si předsevzali a očekávali,“ říká trenér juniorů Dukly Michal Broš, jenž je zároveň hlavním trenérem akademie (dorost a juniorka).

Teambuilding juniorů a dorostu na Čeřínku naplnil svůj účel. Vedle trenéra dorostu Marka Melenovského si jej pochvaloval také Michal Broš. „Před nástupem na led jsme absolvovali pět dní teambuildingu jako celá akademie – dorost a juniorka. Hlavním benefitem bylo, že jsme se sešli všichni trenéři a hráči akademie, tedy zhruba šedesát lidí pohromadě, a jeden den nás přijelo navštívit vedení,“ říká bývalý vynikající hokejista k celé akci. „Vše mělo výborný průběh. Nešlo o žádný kondičně vyčerpávající smysl, ale o naladění, přípravu, aktivizaci svalstva a mobilizaci kloubů před nástupem na trénink do předzávodního období,“ sděluje kouč jihlavské juniorky.

Teambuilding akademických týmů Dukly na Čeřínku. Foto: Jaromír Číhal

„Na teambuldingu jsme měli společné večery, grilování nebo sledování hokejových filmů. Většina kluků totiž filmy jakou Youngblood nebo Malý velký hokejista neznala. Pro nás trenéry to naopak byly hezké vzpomínky a návrat do dětství a mládí. Dorostenci absolvovali tůru na kole, junioři měli na závěr programu výšlap na sjezdovku Čeřínek, kdy museli spolupracovat, v trojicích vynést na vrchol dvacetikilogramový kotouč a v rámci úkolu ještě stihnout časový limit,“ doplňuje i částečně rozdílný program soustředění obou celků na vrchu nedaleko od Jihlavy. „Musím říct, že teambuilding rozhodně splnil, co jsme od něj čekali. Bude to důležitá součást vzhledem k nadcházející náročné sezoně,“ dodává Michal Broš.

Michal Broš (druhý zprava vedle Mariana Moravy) si soustředění na oblíbeném vrchu poblíž Jihlavy pochvaloval. Foto: Jaromír Číhal

A důležitou částí je i řádná příprava na novou sezonu. Po teambuildingu mají junioři a dorostenci první týden přípravy za sebou. Nikoliv však v Jihlavě, ale v Telči, vzdálené asi 45 minut jízdy. „Nabízely se nám nějaké varianty, kde bychom mohli začít trénovat. Těší nás, že jsme se domluvili v Telči, kde nám vycházejí vstříc a máme tam dostatek prostoru v rámci celé akademie, tedy juniorského a dorosteneckého týmu. Máme v plánu zůstat v Telči další dva týdny, než se situace s provozem jihlavských hal stabilizuje a bude fungovat v normálním režimu,“ informuje hokejový mistr světa.


Vzápětí nastínil, jak přípravný program druhé fáze předzávodního období na stadionu v Telči probíhá. A hlavně si pochvaluje, že akademici mají k dispozici dostatek ledu. „Jsme rádi za možnost být v Telči v tamním novém areálu s dalšími prima možnostmi. Ačkoliv cesta z Jihlavy trvá 45 minut tam a pak i zpátky, tak jsme si na stadionu vytvořili díky vstřícnosti Jaromíra Pytlíka a jeho spolupracovníků takřka domácí prostředí,“ děkuje hlavnímu šéfovi celého areálu a centra Hockey Talent Academy. „Celá akademie zde tráví každý den. Máme k dispozici pět hodin ledu denně, v pátek pak o hodinu méně. Z Jihlavy jsme si dovedli věci z posilovny, jako kotouče, rotopedy, překážky a další. Za sebe i za všechny musím říct, že je to tam fajn a první týden naplnil, co jsme si předsevzali a očekávali,“ uzavírá rozhovor Michal Broš.



Akademici Dukly se připravují v Hockey Talent Academy centru v Telči. Foto: Jaromír Číhal