A-tým Dukly vyrazil na led. Trenérům se hlásilo 27 hráčů

27.07.2021 / Tomáš Lysý

Doba volna po první fázi letní přípravy je pryč. A-tým začal s druhou částí předzávodního období již v pondělí 26. července 2021, kdy mělo Áčko včetně akademických týmů Wingate testování. O den později, v úterý 27. července, se trenérům hlásilo na prvním ledě celkem sedmadvacet hokejistů. První přípravný zápas je na programu již příští týden. V úterý 3.8.2021 zajíždí Dukla na led nedalekého Havlíčkova Brodu.

Kompletní fotogalerie Nely Dittrichové z prvního ledu

Na prvním tréninku se hlásil také gólman Ondřej Chaloupek, který byl ještě v uplynulé sezoně na soupisce A-týmu a při čekání na Maksima Zhukova - info zde, Dukle vypomůže. Třetím gólmanem byl Filip Krejčí z juniorského týmu.

Trenéři také postrádali obránce Lukáše Mareše, který se po dobu dvou týdnů bude připravovat v Olomouci. Jihlavský odchovanec si za Hanáky odbyl v uplynulé sezoně extraligovou premiéru a Olomouc s ním byla spokojená. Vztahy mezi oběma kluby jsou dlouhodobě oboustranně na dobré úrovni. „Už v předchozí sezoně jsme Olomouci vypomohli, když měla nedostatek obránců,“ připomíná Bedřich Ščerban, že za Hanáky hrál Tomáš Černý a Lukáš Mareš nebo i útočníci Tomáš Čachotský a Matějem Pekrem. V Jihlavě naopak takřka celou sezonu působil právě Tomáš Černý, solidní stopu zaznamenal v červenožlutém dresu Joshua James Mácha a do pár zápasů naskočil i Matúš Hlaváč. „Lukášovi se v utkání za Olomouc dařilo a nyní nás požádala, zda by mol být s extraligovým týmem čtrnáct dní v přípravě. Tomu jsme rádi vyhověli,“ dodává Bedřich Ščerban a nelze než souhlasit. Získané zkušenosti „Mary“ během sezony v Jihlavě jistě zúročí.

Na ledě byl také Antti Kauppila, zkušená finská posila do obrany. Fotoreportáž z první části přípravy přineseme ve středu 28.7.

Hráči na prvním ledě:

Brankáři: Ondřej Chaloupek, Filip Krejčí, Adam Wolf
U Maksima Zhukova se řeší covidové a administrativní náležitosti jeho příletu, Filip Maláč se připravuje s juniory

Obránci: Vlastimil Bilčík, Filip Dundáček, Adam Dvořák, Filip Eliáš, Tomáš Janoušek, Petr Kuboš, Antti Kauppila, Daniel Kowalczyk, Ján Niko
Lukáš Mareš je na dva týdny v Olomouci, Marti Matějíček reprezentuje v U-17


Útočníci: Vítězslav Brož, Richard Cachnín, Tomáš Čachotský, Patrik Čermák, Jiří Fronk, Tomáš Harkabus, Tomáš Havránek, Filip Helt, Vítězslav Houška, Jakub Illéš, Miroslav Juda, Peter Lichanec, Filip Seman, Josef Skořepa, Matěj Zadražil
Kevin Coufal a Hynek Peš hrají za reprezentaci do 17 let, Jan Nevšímal se připravuje s juniory