Dukle začínají přípravné zápasy. Červenožlutí hrají v Brodě, poté v Příbrami s Kladnem

02.08.2021 / Tomáš Lysý

Po více jak třech měsících vyjedou hokejisté Dukly Jihlava opět na led k zápasům. V přípravě na novou sezonu je čekají první dva venkovní zápasy. Nejprve v úterý 3.8.2021 od 18:00 poměří síly s Havlíčkovým Brodem na jeho ledě. O dva dny později ve čtvrtek 5.8.2021 vyzvou extraligové Kladno, nicméně utkání se bude hrát na zimním stadionu v Příbrami od 17:30 - info zde. Pokud chcete zamířit do nedalekého Havlíčkova Brodu osobně, musíte se prokázat očkováním, testem nebo prodělaným onemocněním Covid-19, viz. info níže. Utkání můžete sledovat také na onlajnech.

Jihlavští hokejisté hráli přípravu s nedalekým Havlíčkovým Brodem již v uplynulé sezoně. Tehdy zápas skončil jednoznačným výsledkem 11:3 ve prospěch týmu hrajícího vyšší soutěž. Utkání bylo rozhodnuté v prvních dvaceti minutách, které Dukla vyhrála 7:0.

Od té doby se mnohé změnilo. Zatímco Dukla se srdnatě rvala o postup do nejvyšší hokejové soutěže, Havlíčkův Brod musel svůj atak na Chance Ligu kvůli pandemii koronaviru o rok odložit. Nezměnila se ale spolupráce mezi oběma týmy. Nejlepší hráči Havlíčkova Brodu by měli dostávat šanci v Dukle (jako například Richard Cachnín), naopak nepříliš využití hokejisté v Jihlavě (zejména mladí hráči) případně dostanou u Bruslařů mnohem větší ice-time.

V Dukle působí několik odchovanců brodského hokeje. Vedle již zmiňovaného Richarda Cachnína se jedná o dvojici obránců Filipa Dundáčka a Adama Dvořáka. Nepříliš dlouhou chvíli strávili v Kotlině útočníci Tomáš Čachotský a Filip Seman. Na druhé straně je výčet Dukláků v brodském dresu o totožný, jde o gólmana Ondřeje Chaloupka, mezi beky oblékli červenožluté barvy Roman Čermák, Filip Dundáček a Adam Dvořák, jenž je i letos na hablíčkobrodské soupisce.

Podmínky vstupu na stadion:
Všichni fanoušci musí sedět a musí se prokázat očkováním, testem, nebo prodělaným onemocněním COVID-19 podle současných opatření Ministerstva zdravotnictví. Platí tedy, že od aplikace poslední dávky očkování muselo uplynout nejméně 14 dní, že PCR test s negativním výsledkem proběhl nejdéle před 7 dny, že AG test s negativním výsledkem proběhl nejdéle před 72 hodinami nebo že od prodělání onemocnění COVID-19 neuplynulo více než 180 dní. Případně bude možné provést preventivní antigenní samotest přímo na místě, který bude k zakoupení na pokladně s lístky. Vstupné je stanoveno na 30 Kč.

Ačkoliv byl Tomáš Čachotský na tomto obrázku spíše na zemi, celý loňský přípravný zápas nakonec byl jasně ve znamení Dukly. Foto: Markéta Křížová