Vůbec jsem o gólu nepřemýšlel, říká střelec – brankář Filip Sigmund

27.08.2021 / Tomáš Lysý

Mountfield Hradec Králové – HC Dukla Jihlava 2:5. Výsledek, který při vynikající formě dorostu Dukly nepřekvapí. Nicméně obyčejný přípravný zápas si řada aktérů bude hodně dlouho pamatovat a zřejmě nikdy na něj nezapomene jihlavský gólman Filip Sigmund. O pátý gól Jihlavy se při královehradecké hře bez brankáře zasloužil právě on. „Vedli jsme 4:2 a Hradec odvolal gólmana. Jejich útočník na mne nahodil puk, já ho chytil, položil si ho na led a rozehrál,“ popisuje svou trefu v přípravném utkání šestnáctiletý muž v masce.

Dorost tak potvrdil parádní formu a nezbývá si jen přát, aby vydržela co nejdéle. V uplynulé zrušené sezoně po úvodní porážce vyhráli jihlavští hokejisté sedm mistrovských utkání při skóre 56:16 (mj. deset gólů nasázeli Mountfieldu HK a osm gólů Spartě, navíc na soupeřově ledu). Během přípravy na novou sezonu vyhráli všech třináct utkání, takže na královehradeckém kluzišti zapsali již jednadvacátou výhru za sebou.

Hradec Králové sice vedl po první třetině 1:0, ale to Duklu zdravě naštvalo. Červenožlutí vyhráli druhou třetinu 3:0 a za na začátku třetí části se prosadili počtvrté. Mountfield HK sice vzápětí snížil, nicméně to bylo z domácí strany vše. V 59. minutě ještě královehradecký dorost zkusil hru bez gólmana a v ten okamžik nastala chvíle jihlavského brankáře Filipa Sigmunda. „Vedli jsme 4:2 a soupeř odvolal gólmana. Jejich útočník na mne nahodil puk, tak jsem ho chytil, položil si ho na led a rozehrál,“ hovoří o své trefě gólman Dukly tak, jako by se jednalo o nejjednodušší hokejovou věc na světě. „V první chvíli jsem vůbec nepřemýšlel o nějakém gólu. První myšlenka byla vyhodit puk. Ale na konci už jsem puk trošku tlačil do branky očima. Že z toho byl gól, to byl krásný pocit,“ usmívá se šestnáctiletý odchovanec jihlavského hokeje.

Trenér dorostu Marek Melenovský byl v tu chvíli v klidu, nicméně byl to právě on, kdo klubové redakci jako první poslal video celé akce. A zpráva se bleskově řítila jihlavskými sociálními sítěmi. Video na Facebooku Dukly mělo za osmnáct hodin téměř sedm tisíc shlédnutí. „Řvala a oslavovala celá střídačka,“ směje se Filip Sigmund, který je rád, že sazebník kabiny dorostu na nic podobného nepamatuje. „V kabině za gól brankáře nic podobného nemáme, takže ani nebudu muset napéct žádnou buchtu,“ směje se možná budoucí pokračovatel současné jihlavské gólmanské školy (Rittich, Kořenář, Škarek).

Gólman dorostu Filip Sigmund o svém vstřeleném gólu

Autor videa: Tomáš Lysý