Skvělý vstup deváťáků do sezony. Po zlatu v Brodě získali stříbro v Táboře

05.09.2021 / Tomáš Lysý

DALŠÍ MEDAILE NOVÉ SEZONY 2021/22! Jihlavští deváťáci získali další cenný kov. Po zlatu na turnaji v Havlíčkově Brodě cestovali na konci srpna na další akci - Turnaj o pohár města Tábora, kde na ně čekalo dalších pět skvělých soupeřů, z drtivé většiny věhlasných extraligových klubů! Svěřenci trenéra Tomáše Dzurika, hráči ročníku 2007 a mladší, opět skvěle reprezentovali Duklu Jihlava a obsadili druhé místo!

Výsledky na turnaji:

HC Dukla Jihlava – HC Kometa Brno 1:0 (1:0, 0:0)
Branky Dukly: Grabowski (Chvátal)

HC Dukla Jihlava – HC Tábor 5:1 (0:0, 5:1)
Branky Dukly: Macek (Zmrhal, Fink), Grabowski (Bačkovský), Chvátal, Chvátal (Macek, Fink), Tomica (Podroužek)

HC Dukla Jihlava – Mountfield Hradec Králové 0:5 (0:3, 0:2)

HC Dukla Jihlava – HC Motor České Budějovice 5:4 (1:3, 4:1)
Branky Dukly: Chvátal (Vaněk, Fink), Macek (Vaněk), Falta (Kouba), Macek (Fink), Chvátal (Macek, Fink)

HC Dukla Jihlava – PSG Berani Zlín 3:0 (1:0, 2:0)
Branky Dukly: Grabowski (Koníř), Macek (Zmrhal), Fink (Macek, Chvátal)

Sestava HC Dukly Jihlava:

Gólmani: J. Novák, Štěbeták
Obránci: Zmrhal, Vaněk - Tomica, Bačkovský – Linhart, Podroužek
Útočníci: Chvátal, Fink, Macek - Koníř, Gross, Grabowski - Falta, Čermák, Kouba

Komentář trenéra Tomáše Dzurika:

„Skvěle organizovaný turnaj s těžkými soupeři, ze kterého si zaslouženě odnášíme stříbrné medaile. Když krátce ohodnotím zápasy, tak s Kometou výborná první část, kterou jsme mohli vyhrát větším rozdílem, ve druhé byla hra vyrovnanější a zasloužená remíza. S Táborem nám prvních deset minut nešly nohy soupeř a nás k ničemu nepustil, závěrečných pět minut jsme přidali na obrátkách a soupeře uzamkli v pásmu, bohužel bez vstřelené branky. V nastolené hře jsme poté vytrvali do druhého poločasu a na ledě dominovali. Hradec právem vyhrál soutěž, měli nejvyváženější tým, nicméně pozdní večerní zápas se dlouho nesl bez výraznější převahy jakéhokoliv týmu, ovšem z ničeho nic soupeř ze tří akcí vsítil dva góly a již si výsledek pohlídal. V druhé části jsme brzy inkasovali, následně byla k vidění vyrovnaná partie a bohužel jsme dvě vyložené šance neproměnili a soupeř při naší power-play přidal závěrečný gól.

Ranní zápas s Motorem byla úvodní dvacetiminutovka naše nejslabší na turnaji, v druhé jsme se prezentovali naprosto odlišným výkonem a hře dominovali. Poslední duel s vědomím, že můžeme skončit na druhém až čtvrtém místě, zvládli kluci skvěle a s aktivním soupeřem jsme kontrolovanou hrou po celé utkání si došli pro dvě výhry a završili turnaj tím nejlepším možným způsobem. Klukům patří velké díky a dvěma turnaji si ověřili, že mají schopnosti porazit kohokoliv a nyní se to pokusíme přenést do blížící se soutěže.“