Budeme chtít hrát na nejvyšších příčkách, říká kapitán dorostu Adam Topol

08.09.2021 / Tomáš Lysý

9.9.2021. Den, kdy se po jedenácti měsících opět rozjede extraliga dorostu, nejvyšší tuzemská dorostenecká soutěž. V minulém zrušeném ročníku patřil jihlavský dorost ke štikám soutěže a mohl klidně pomýšlet na příčky nejvyšší. Podobné výšiny by jihlavští mladící rádi atakovali i tentokrát. „Chceme navázat na minulý rok, kdy se nám až na první zápas dařilo. Chceme obhájit vyšší příčky a jíž si za nimi,“ hlásí Adam Topol, kapitán dorosteneckého týmu.

Jen samá vítězství. V přípravných obdobích dorost Dukly vládl a ve všech čtrnácti utkáních zapsal vítězství. Adam Topol má ale názor podobný jako trenér Marek Melenovský a zdařilou přípravu nepřeceňuje. „Je samozřejmě hezké, že se pořád vyhrává. Ale nesmíme se nechat rozhodit. Může přijít silnější soupeř, který nás může zatlačit hned od první třetiny,“ myslí si pilíř obranných řad Dukly. „Je to všechno hodně o psychice. Když se vyhrává, tak pak může přijít cokoliv, třeba spadnutí zpátky na zem. Nicméně když se daří, je dobrá nálada,“ usmívá se.

Předzávodní období si pochvaluje. Jak mírou zápasů, tak mírou tréninků. „Letní příprava na suchu byla náročná. Pak už jsme přešli na zápasy na ledě. Odehráli jsme dobrá utkání s kvalitními soupeři. I přes pasáže, které by nám v sezoně silnější týmy zúčtovaly. Ale už ladíme nějaký scénář, kterým se chceme prezentovat v sezoně,“ ohlíží se Adam Topol za přípravným obdobím a je nad slunce jasné, že se prvního soutěžního zápasu nemůže dočkat. „Samozřejmě se na první mistrák těším. Ale proti Brodu to bude nepříjemné, nikdy se mi proti nim nehraje dobře. Musíme si to urovnat v hlavách a jít do zápasu s tím, že vyhrajeme,“ tvrdí odhodlaně.

Foto: Nela Dittrichová

Vstup do sezony bude důležitý, jelikož již několikrát bylo řečeno, že může spadnout až několik týmů. Sestup totiž hrozí až osmi celkům. „Je to určitě dobře. Soutěž se zkvalitní. Nebudeme nervózní, ale víme, o co nám jde. Samozřejmě budeme chtít hrát na nejvyšších příčkách. Chceme prostě navázat na minulý rok, kdy se nám vyjma prvního zápasu dařilo,“ vyslovuje přání dorostenecký kapitán, který umí i zařvat, když na to v kabině přijde. Spíše ale případné problémy řeší nejdříve klidnější cestou. „Myslím si, že umím zvýšit hlas. Ale prvně je třeba si všechno vyříkat, vyřešit v klidu a pak až přikročit na nějaké jiné metody,“ usmívá se.

Trenérem dorostu je bývalý vynikající extraligový útočník Marek Melenovský, jenž v nejvyšší soutěží získal dva tituly a odehrál obrovské množství utkání. „Mám na něho jen kladný názor. Je to hráč, který získal obrovské zkušenosti a předává nám je, jak jen může. Je vidět, že má odehráno přes tisíc zápasů v extralize,“ dokáže zhodnotit svého „nadřízeného“ Adam Topol, jenž vedle jihlavského dresu obléká i reprezentační do 17 let. „Nominace je vždy super pocit. Porovnám se s kluky z celé republiky. Je poznat, že konkurence je opět někde jinde. Když jsem ze srazů odjížděl, tak jsem věděl, na čem pracovat a na čem se zlepšovat,“ uzavírá předsezonní rozhovor.

Kapitán dorostu Adam Topol hodnotí přípravu a předsezonní období

Autor videa: Tomáš Lysý