Tisková konference: Je klíčové, že se nám podařilo udržet Maksima

09.09.2021 / Andrea Nováková, Daniel Lhotský

Necelý týden před začátkem Chance ligy se v CZ LOKO Areně uskutečnila tradiční předsezonní tisková konference. Účastnil se jí jednatel klubu Bedřich Ščerban, hlavní trenér A-týmu Viktor Ujčík a kapitán týmu Josef Skořepa. Tato konference byla výjimečná tím, že se zřejmě naposledy konala v prostorách nynějšího zimního stadionu. Nálada byla velmi dobrá. Na úsměvy došlo při odpovědi Josefa Skořepy na otázku, jak nováčci zapadli do týmu Dukly. „Noví kluci zapadli dobře. Máme závěrečné akce, takže si tam zazpívají, zapadnou, dáme si nějaký drink a pak je zase sport, to je přednější.“ Viktor Ujčík ještě doplnil odpověď: „Antti je hodně komunikativní, hodně si chce povídat. Spíš pozoruji, že kluci už se mu trošku straní, že se jim pořád nechce povídat si s ním. Což je samozřejmě jenom sranda,“ sděluje s úsměvem hlavní trenér A-týmu Dukly. V článku si přečtěte výběr toho nejdůležitějšího z tiskové konference.

O AKTUÁLNÍ EKONOMICKÉ SITUACI KLUBU

Bedřich Ščerban: Co se týče ekonomiky, tak jsme ve stejné fázi, jako jsme bývali předtím, než začal Covid. To znamená, že z příjmové stránky máme rozpočet z velké většiny naplněný. Otazníkem je naplnění rozpočtu z hlediska predikce příjmů ze vstupného a permanentek. Já bych si dovolil při této příležitosti vyzvat fanoušky, aby neváhali a přišli zpátky na stadion. Je důležité, aby přišli kluky podpořit a vytvořili ten kolektiv, který se bavil hokejem, kdy se na stadionu pohybovala návštěvnost kolem 2000, to bychom si moc přáli.

JAK SE PODAŘILO SLOŽIT TÝM NA NOVOU SEZONU

Bedřich Ščerban: Jsem přesvědčený, že jsme sestavili dobrý tým. Ten tým si myslím naváže na ty loňské zápasy a velmi atraktivní hokej, který byl založen na nátlakové hře, dávali jsme hodně gólů. Jsem přesvědčený, že znovu budeme hrát ten atraktivní hokej. V týmu je dobrý kolektiv, má dobrý charakter.

Viktor Ujčík: Tým prošel určitými změnami, hlavně co se týče obrany. Tam nám vlastně odešlo hodně kluků, těch, kteří tvořili kostru týmu a kteří opravdu hráli výborně. Sehnali jsme jiné kluky, pracujeme na systému, abychom zase hráli ten hokej, co chceme, nátlakový, bruslivý. Sezonu chceme začít dobře, protože když je dobrý začátek, tak je pak víc klidu na práci a kluci mají větší sebedůvěru, to je pak na hře znát. Chtěl bych dodat, že za klíčové považuji, že jsme udrželi Maksima Zhukova. Doufám, že si přenese formu z loňské sezony i do té další.

HODNOCENÍ LETNÍ PŘÍPRAVY

Josef Skořepa: Co jsem sledoval hokej, tak se mi převážně líbil, hráči plnili to, co trenéři chtěli. I výsledky tomu odpovídaly. Doufám, že se to přenese i do sezony.

Viktor Ujčík: Byly tam těsné porážky s Kladnem. Bylo to úplně na úvodu, kdy ten systém ještě nebyl takový, ale viděl jsem, že se zápas od zápasu lepšíme a posouváme tu hru. První opravdová prověrka bude až patnáctého doma se Vsetínem.

Bedřich Ščerban: Příprava z mého hlediska splnila to, co jsme očekávali. Koukám se na to z celkového pohledu, pod ten vrcholový hokej spadá už i dorost a juniorka. Spousta hráčů udělala krok do A-týmu, dostali šanci zahrát si vrcholový hokej. Můžu vyzdvihnout dorost, byli jsme kabině a před kluky jsme dali jasný cíl, připravujeme je na role pro A-tým.

JAK DO KABINY ZAPADL KAUPPILA

Viktor Ujčík: Antti není tak úplně typický Fin. On je takový hodně komunikativní. Vždycky po ránu se zdravíme finsky, když si na něco vzpomenu, tak se snažíme bavit finsky. On je takový, že chce znát svou roli v týmu, zeptá se, jaký na něj má člověk náhled, co by měl zlepšit, na čem ještě zapracovat. Z pohledu obránce se mi zdál lepší dopředu než dozadu. My ale potřebujeme mít vyvážený tým, hokej se už přeci jen nehraje jen na obránce a útočníky, je mnohem více kompaktní.

O DALŠÍCH POSILÁCH A SPOLUPRÁCI DUKLA – EXTRALIGA

Bedřich Ščerban: My dlouhodobě spolupracujeme s Olomoucí, nově máme spolupráci i s Hradcem Králové. To se týká i Maksima, který bude v Hradci nastupovat na střídavé starty, měl by odchytat několik zápasů. My jsme moc rádi, že jsme ho v týmu udrželi, spoustu jiných týmů tomu vůbec nevěřila. Situaci na trhu samozřejmě sledujeme, ale v tuhle chvíli je tým pohromadě a takto rozehraje sezonu. Aktuálně další posily neplánujeme.

O SPECIÁLNÍCH AKCÍCH BĚHEM SEZONY

Bedřich Ščerban: Chystáme několik akcí, na poli marketingu jsme velmi aktivní. V průběhu sezony s tím budeme seznamovat fanoušky na klubovém webu. Chtěli bychom popřát několika členům klubu k významnému životnímu jubileu před fanoušky i hráči, chceme i vzdát hold veteránům.

JAK JE NA TOM KAPITÁN SKOŘEPA?

Josef Skořepa: Na tribuně ještě chvíli zůstanu, protože to pořád ještě není ono. Stále potřebuji něco doléčit, chce to ještě klid. Už chci ale zkusit vyjet na led a hrát co nejdříve.

O STAVBĚ NOVÉ HALY

Bedřich Ščerban: Klub požádal Národní sportovní agenturu o dotaci. Projekt je velmi kvalitní, pracovaly na něm desítky expertů, věřím, že dotace bude přidělena.

Záznam předsezonní tiskové konference Dukly 2021

Autor videa: HZStv1