Příprava ukázala, že mužstvo je schopné mít světlé momenty, říká Michal Broš

10.09.2021 / Tomáš Lysý

V pátek 10.9.2021 vstoupí do sezony také juniorský tým Dukly Jihlava, nejstarší mládežnická akademie jihlavského hokeje. Duklu čeká hned zkraje soutěže Kometa Brno a Berani Zlín, což není zcela příjemný los, a poté řada dalších venkovních zápasů. Nicméně netřeba stahovat kalhoty, když konec základní části je hodně daleko. „Boty nás tlačí na celé noze a kolem dokola, ale to je asi normální stav. Není čas na to být spokojený, aby si člověk mohl říct, že jsme v nějaké oblasti v pohodě,“ hlásí jasně Michal Broš, hlavní trenér juniorů a šéftrenér akademických týmů Dukly.

S přípravným obdobím je nový trenér dorostu poměrně spokojený. Zároveň ale moc dobře ví, že se nejedná o část, kdy se bude rozhodovat. „S tím, co jsme chtěli odpracovat, co jsme si naplánovali a očekávali, spokojený jsem. Víceméně se nám povedlo vše, co jsme si před osmi týdny nalajnovali. Na druhou stranu není příprava obdobím, po které má být člověk spokojený. To až na konci, kdy se počítají zající po honu. V této fázi jsme v očekávání a v těšení se na soutěž samotnou,“ povídá Michal Broš.

Trenérovi jihlavské juniorky se úplně nelíbí rozlosování soutěže. V prvních devíti kolech totiž jede Dukla hned sedmkrát na led soupeře, z toho první čtyři kola odehraje venku. „Máme připravených několik plánů sezony. Ale když jsem se díval, že z prvních osmnácti zápasů hrajeme dvanáctkrát venku, tak mi přišlo rozlosování nespravedlivé. V profi hokeji jsem to zažil na Spartě, ale tam jsme překládali zápasy z objektivních důvodů a multifunkčnosti arén. Tohle rozlosování mi přijde lehce divné a nezvyklé, na druhou stranu je třeba vzít ho, jak to je a snažit se na to koukat z pozitivního úhlu pohledu. Nebudeme tolik pod tlakem, na očích,“ myslí si Michal Broš.

Od 19. listopadu do začátku roku 2022 pak hraje Dukla pouze doma, hned osm zápasů v řadě. „Jsme připravení na to, že ve druhé polovině to může být naše výhoda, že většinu zápasů budeme hrát na domácím hřišti ve fázi, kdy se o něčem bude rozhodovat. Soutěž je letos speciální, protože se s ní rozloučí hodně týmů. Aspekty jako nervozita a mentální stránka věci budou hrát větší roli, než obvykle. Možná se nám bude hrát lépe na venkovních kluzištích, kde budou kluci uvolněnější a “místní odborníci“ budou způsobovat větší problémy domácím hráčům. Ale možná je to moje představa, která je lehce vycucaná z prstu, jelikož jsem na rozlosování hledal nějaké pozitivní věci. Je to hokej, je to tak dané a musíme vydolovat maximum z toho, co máme k dispozici,“ nehledá žádné výmluvy bývalý vynikající hokejista a reprezentant.

Trenér Michal Broš o přípravě juniorského týmu

Autor videa: Tomáš Lysý