Opatření pro vstup a pobyt v CZ LOKO Aréně při mistrovských zápasech

14.09.2021 / KLUB

Téměř po roce mohou diváci přijít opět do ochozů na mistrovská utkání klubu HC Dukla Jihlava. Naposledy tomu tak bylo poslední zářijový den loňského roku, kdy v Jihlavě hrál celek Vrchlabí. Poté následovala dlouhá padesátidenní pauza, Chance liga pokračovala od 21. listopadu ovšem bez účasti diváků na zimních stadionech. To vše je již snad za námi. Nyní odstartoval nový ročník Chance ligy a diváci smějí opět do hlediště.

Přísná bezpečností opatření však jsou stále v platnosti. Týkají se vstupu a pobytu uvnitř zimních stadionů:
Na akci mohou být přítomny pouze osoby, které nevykazují klinické příznaky onemocnění COVID-19.
Při vstupu a při dalším pobytu na zimním stadionu jsou diváci povinni zakrývat si dýchací cesty respirátorem (např. FFP2, KN 95) po celou dobu trvání akce.
Při vstupu na zimní stadion jsou návštěvníci povinni se prokázat níže uvedenými dokumenty.
V útrobách zimního stadionu je povoleno sedět i stát bez omezení, nicméně by se diváci neměli shlukovat do větších skupin.

„Je to nepříjemné, omezující, k naštvání. Pořadatel má povinnost zajistit dodržení opatření. Když ale dám na váhu, zda hrát bez diváků nebo se trochu obětovat a dodržet nařízení vlády a Ministerstva zdravotnictví ČR, tak volím hokej a jsem rád, že můžeme jít do hlediště. Loňskou sezónu byla velká škoda, že fanoušci nemohli být u toho. Atraktivní, hezký hokej s dobrými výsledky. Co více si přát. Takže bych chtěl požádat fanoušky, pojďme si užít hokeje, prožít hezký čas a neřešit těch pár nepříjemností a omezení. Tady, na hokeji to nevyřešíme. Přijďte všichni včas, ať se dostanete dovnitř. Catering bude připraven na větší návštěvnost, tak se zatím můžete občerstvit. Užijme si to, pomozme hráčům k vítězství. Těšíme se na Vás, to mluvím za vedení, zaměstnance i za realizační tým a hráče. Pojďme si opět užívat hokeje,“ řekl již před prvním přípravným zápasem v CZ LOKO Aréně jednatel klubu HC Dukla Jihlava Bedřich Ščerban, který si za svými slovy stojí i dnes.

Ke vstupu na zimní stadion budou určeny vchody stání A: 1 turniket, vchod stání C: 2 turnikety, vchod stání F: 1 turniket a vchod G: 1 turniket. Tímto omezením a náročnějším procesem vstupu (kontroly dokladů a osobní prohlídky) se může doba odbavení návštěvníků prodloužit. Prosíme diváky, aby nechodili, jak jsou zvyklí, až na poslední chvíli, ale využili doby, kdy již budou vchody otevřené. To bude hodinu před zápasem, tedy od 16:30 hodin. Vyvarujte se situaci, že část první třetiny prostojíte před zimním stadionem.

Ve vnitřních prostorách stadionu u bufetů prosím dodržujte ve frontě rozestupy alespoň 1,5 metr od ostatních, podobně jako u pokladen v supermarketu. Vedení klubu HC Dukla Jihlava žádá o striktní dodržování všech uvedených nařízení. V případě jejich nedodržování bude divák z prostor stadionu vykázán. Prosíme, dodržujte epidemiologická opatření i po dobu zápasu. Stadiony v celé republice čekají kontroly ze strany hygienických stanic v doprovodu Policie ČR. Pokud by byly zjištěny výrazné přestupky ze stran diváků, může se stát, že se vstup na stadiony (myšleno počty diváků) mohou být výrazně snížené.

U vstupu do zimních stadionů bude nutné předložit jeden z těchto dokumentů:

• Negativní RT-PCR test ne starší než 7 dní.
• Negativní Antigen test ne starší než 72 hodin.
• Mezinárodní certifikát prokazující očkování nejméně 14 dní od absolvování druhé dávky očkování.
• Laboratorně potvrzené prodělání onemocnění COVID-19, přičemž od prvního pozitivního testu neuplynulo více než 180 dní.

Dokumenty bude možné předložit i v elektronické podobě (např. portál očkování ocko.uzis.cz nebo aplikace Tečka)

Toto nařízení se netýká dětí do šesti let věku. Děti starší šesti let mají výše uvedené povinnosti taktéž. Možnost rychlého antigenního testu autorizovaného zdravotnického zařízení nebude u CZ LOKO arény k dispozici.

Vedení klubu HC Dukla Jihlava apeluje směrem k jihlavským příznivcům. Dodržujte prosím veškerá epidemiologická nařízení na zimním stadionu a uposlechněte výzvy pořadatelů. Kdo nemá zájem tyto nařízení dodržovat a Dukle tím škodit, ať na zápasy Dukly nechodí, prosíme. Klub za vaše nerozvážné jednání může nést následky ve formě citelné finanční pokuty.