5:3
(2:1, 0:1, 3:1)

Junioři na severu sahali po bodu, ale vrací se s prázdnou

17.09.2021 / Vladimír Vykoukal

V pátečním odpoledni začal pro jihlavské juniory další extraligový zápas, tentokráte na libereckém ledu. Jihlavští mladíci byli po celé utkání střelecky aktivnější, přesto byl po dvou třetinách nerozhodný stav 2:2. Na kterém se gólem a asistencí podílel Matouš Menšík. Domácím ale parádně vyšel vstup do třetí části, hosté sice vývoj duelu dokázali zdramatizovat, ale vyrovnat se jim už nepovedlo a při hře bez gólmana inkasovali popáté. Liberec porazil Duklu 5:3.
17.09.2021 15:00, DHL Extraliga juniorů - 3. kolo

Bílí Tygři Liberec

Král – Kollert, Duschka, Kovář, Hampl, Hladík, Dvořák (A) – Nezbeda (C), Cikhart, Pavlík, Kříž, Měchura (A), Plos, Jenčovský, Huňor, Leden, Zajíček, Gajda
5

HC Dukla Jihlava

Krejčí – Kerber, Sapík (C), Zeman, Vovsík, Matějíček, Šabatka – Melenovský, Zdarsa, Jungwirth, Menšík (A), Pavelec, Rauš, Čermák, Straka, Bulík, Nevšímal, Doležal (A)
3
Branky a nahrávky: 2. Měchura, 16. Kovář (Hampl, Cikhart), 42. Měchura, 44. Leden (Plos, Kollert), 60. Měchura (Cikhart) – 15. Jungwirth (Menšík, Rauš), 21. Menšík (Rauš, Krejčí), 45. Nevšímal (Zeman). Rozhodčí: Zavřel - Toman, Kajínek. Vyloučení: 6:4. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 78. Střely na branku: 27:41. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:2, 4:2, 4:3, 5:3.

Průběh utkání

Tygrům se vstup do zápasu povedl na výbornou. Už v druhé minutě se totiž Adam Měchura dostal ke kotouči v rohu útočného pásma a z úhlu vymetl šibenici za zády brankáře Filipa Krejčího - 1:0. Pak měli více ze hry hosté, jenže Daniel Král skvělými zákroky zneškodnil šance Jonáše Jungwirtha a Patrika Čermáka.

V 15. minutě ale liberecký gólman přece jen inkasoval, když ho překonal Jonáš Jungwirth - 1:1. Vyrovnané skóre však nevydrželo dlouho! Už po necelých čtyřiceti sekundách se totiž v přesilovce dostal ke kotouči Filip Kovář, který využil dobré clony a z pravé strany poslal kotouč do sítě. Po úvodní části hry tak vedli Liberečtí o jednu branku.

To se ale změnilo hned v úvodu druhé třetiny. Po rychlém protiútoku se Matouš Menšík dostal až před Krále, kterého překonal střelou mezi betony - 2:2. Zanedlouho mohl Duklu poslat do vedení Daniel Pavelec, jenže z perfektní pozice trefil pouze tyč liberecké branky. Na druhé straně zahrozil Jakub Zajíček, ani on však třetí gól nepřidal. Před poslední dvacetiminutovkou tudíž bylo vše otevřené.

Na začátku třetí třetiny padla stejně jako v těch předchozích další branka, tentokrát opět do jihlavské sítě. Po individuální akci se prosadil Adam Měchura, který za záda Krejčího dorazil svou vlastní střelu - 3:2. Vzápětí to bylo už o dva góly. Lukáš Plos obkroužil branku a krásně předložil kotouč Matěji Lednovi, jenž ho dotlačil za záda jihlavského gólmana - 4:2!

Dukla se ale nevzdala a šla si za vyrovnáním. Zpět do hry ji vrátil Jan Nevšímal, který po individuální akci prostřelil Daniela Krále - 4:3. Poté už však Jihlavští recept na skvěle chytajícího gólmana nenašli. V závěru to ještě zkoušeli v šesti, jenže to se jim vymstilo. Adam Měchura se zmocnil kotouče v útočném pásmu a do prázdné branky zkompletoval svůj hattrick.

Ohlasy trenérů

Richard Lobo (Bílí Tygři Liberec): Bylo to velice těžké utkání se spoustou pohybu a šancemi na obou stranách. Začátek nám úplně nevyšel, trochu jsme se hledali, naštěstí jsme se od druhé třetiny zvedli. Jsme moc rádi, že jsme to nakonec zvládli, protože tenhle zápas mohl vyhrát kdokoliv.