4:1
(0:0, 1:1, 3:0)

Třetí výhra v řadě. Dorost Dukly poráží na domácím ledě Mountfield HK 4:1

18.09.2021 / Natálie Poláčková

Dukla dokázala vyhrát 4. kolo Extraligy dorostu. Tentokrát nad Mountfieldem HK, který poráží i díky dvěma gólům Andreje Klapici s výsledkem 4:1. Připisuje si tak nejen třetí výhru v řadě, ale také další 3 body do tabulky a posouvá se na prozatimní druhé místo.
18.09.2021 12:00, Extraliga dorostu - 4. kolo

HC Dukla Jihlava

Černý – Vandas, Löffler, Topol, Jeletz, Ošmera, Hamřík – Modl, Veselský, Klapica – Peš, Habermann, Kudrna – Jungwirth, Coufal – Vojáček, Chlubna, Váňa
4

Mountfield HK

Kasal – Žaba, Samek, Burda, Bezpalec, Mráz, Fiala – Vencl, Hora, Král – Mach, Klíma, Síla – Novotný, Trejbal, Jón
1
Branky a nahrávky: 21. Veselský (Modl), 45. Klapica (Veselský, Coufal), 47. Peš (Topol), 54. Klapica (Coufal, Veselský) - 28. Král (Vencl). Rozhodčí: Matoušek - Augusta, Berger. Vyloučení: 4:5. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 82. Střely na branku: 50:20. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 4:1.

Průběh utkání

V první třetině bylo k vidění několik šancí na každé straně. Oba brankáři se rozhodli, že ani jednu z nich za svá záda nepustí a ač už to několikrát na gól vypadalo, tak do branky se puk nedostal. Velkou šanci na gól dostal po faulu při trestném střílení Tobias Chlubna, ale jeho střela skončila jen na plexiskle. Na druhé straně dostal šanci Burda, ale jeho pokus Černý vyrazil.

Druhá třetina nabídla branky na obou stranách. Již v první minutě druhé třetiny otevřel skóre zápasu Adam Veselský po skvělém zakončení. Na srovnání nemusel Hradec čekat dlouho. O sedm minut později se prosadil Lukáš Král a upravil skóre na 1:1. I přes hodně šancí ani na jedné straně další gól nepadl a do další třetiny se týmy přesunuly s nerozhodným výsledkem.

V poslední třetině zápasu měla jednoznačně navrch Dukla, která dokázala během dvou minut vsítit 2 góly. První z nich vstřelil po zmatku před bránou Andrej Klapica. Bezprostředně po něm dokázal skórovat i Hynek Peš, který se trefil po přihrávce od Adama Topola. Několik minut měli kotouč na hokejkách oba týmy, ale Jihlava nedovolila Hradci dostat se do větších šancí. Díky tomu se k puku dostal Kevin Coufal, který zvedl přihrávku před bránu. Tam stál Andrej Klapica, který dokázal zvednout hokejku přesně tak, aby dokázal puk tečovat a připsal si druhý gól v utkání.

Ohlasy trenérů

Marek Melenovský (HC Dukla Jihlava): První třetina byla taková oťukávaná z obou stran. Ve druhé třetině po našem gólu byla otázka, jestli se stav srovná nebo odskočíme od 2 góly. Bohužel pro nás Hradec dokázal srovnat. V kabině jsme si k tomu něco řekli a kluci to pochopili. Třetí třetinu jsme po zásluze vyhráli 3:0.

Bohdan Višňák (Mountfield HK): Jihlava zaslouženě vyhrála. První třetina byla z naší strany aktivnější. Ve druhé jsme se hodně herně vyrovnali. Když se šlo vyrovnaně do třetí třetiny, tak Jihlava potvrdila po našich individuálních chybách svoje vítězství a zaslouženě vyhrála.