Blbé výpadky v Porubě nás stály zápas, míní Tomáš Havránek

19.09.2021 / Tomáš Lysý

Ačkoliv jihlavští hokejisté nepodali v Porubě vůbec špatný výkon, podlehli soupeři 2:4. Pět minut před koncem třetí části snížil Tomáš Čachotský na rozdíl jedné branky, ale další šance červenožlutých zůstaly nevyužity. „Výkon nebyl o tolik jiný jako proti Vsetínu, jenže jsme neproměňovali šance. Měli jsme i trošku smůlu, ale na to se nehraje. Góly jsme prostě měli dát. Když budeme hrát s Přerovem po celý zápas stejně, tak nemám strach, že bychom nevyhráli,“ říká Tomáš Havránek, autor vyrovnávací trefy na 1:1.

Jihlavští hokejisté sice díky Tomáši Havránkovi dokázali ve druhé třetině srovnat stav na 1:1, nicméně poté už nedokázali stáhnout následný dvoubrankový náskok Poruby. Šance ale byly, zejména po snížení Tomáše Čachotského. „Náš výkon nebyl jiný než proti Vsetínu, akorát jsme neproměňovali šance. Nehraje se na to, že jsme možná měli smůlu, góly jsme prostě měli vstřelit,“ myslí si jihlavský útočník, který porážku přikládá za vinu i první třetině. „Prvních šest minut bylo dobrých, ale inkasovaný gól v naší přesilovce nás trošku semlel. Nevím, proč. Přestali jsme hrát a Poruba byla trošku na koni. Pořád jsme byli u nás v pásmu a mohli jsme být rádi, že jsme po první třetině prohrávali pouze 0:1,“ dodává Tomáš Havránek.

Šikovný forvard, který má mj. mistrovský titul s Kometou Brno, našel na úvod soutěže střeleckou formu. Ve dvou zápasech se trefil dvakrát a navazuje na play-off 2021. „Jsem rád, že formu pořád mám a že zatím dávám góly. Snad mi to vydrží,“ usmívá se „Havran“, který dokázal po dvou kolech ohodnotit kvalitu Chance ligy. Soutěž je totiž letos naprosto odlišná v tom, že několik týmů sestoupí a bude tak až do úplného konce o co hrát. „Všichni chtějí vyhrávat. Tato sezona je hodně důležitá pro všechny týmy. Všichni posílili a Vsetín s Porubou asi budou celky, které budou v tabulce nahoře a budou bojovat o play-off,“ uzavírá rozhovor.

Tomáš Havránek po porážce 2:4 v Porubě

Autor videa: Tomáš Lysý

Sestřih zápasu: HC RT TORAX Poruba 2011 - HC Dukla Jihlava 4:2

Autor videa: HokejkaTV