Mimořádná opatření pro středeční zápas s Třebíčí

04.10.2021 / KLUB

Svátek hokeje na Vysočině je přede dveřmi. Derby Dukly s Horáckou Slavií Třebíč se odehraje po delší době s přítomností diváků již ve středu 6. října 2021 od 17:30 v CZ LOKO Aréně. Naposledy se hrálo derby s diváky v Jihlavě v sezoně 2019/2020 a to 1. února. Očekává se početná návštěva fanoušků hostujícího týmu a s tím je spojeno i následující opatření.

Sektor pro hosty se pro středeční zápas výjimečně přesouvá do oblouku tribuny F na stání, kde byl sektor hostů již v předchozích letech. Hosté tak budou mít svůj samostatný vchod F a své vlastní toalety, tribuna tak nebude průchozí pro ostatní diváky. Občerstvení pro hosty bude před halou ve Smetanových sadech. „Víme, že se jedná o citelný zásah do návyků domácích diváků, ale nemáme jinou šanci. Vše se točí okolo stavební dispozice haly a všichni víme, že moderním trendům nevyhovuje snad v žádném aspektu,“ sdělil hlavní pořadatel domácích zápasů Dukly Vladimír Šťastný.

Prvořadým úkolem pořadatele akce je zajistit bezpečnost v hale. Jestliže se zamezí volnému průchodu fanoušků obou týmů v hale, znatelně se snižuje riziko konfliktů. „Tímto opatřením vycházíme vstříc požadavkům Policie České republiky, která tento sektor pro hosty dlouhodobě preferuje,“ doplnil Šťastný. O svůj komfort před zápasem a během něj přijdou zejména jihlavští diváci, kteří využívají tribunu F na stání po VIP sektorem. „Prosíme jihlavské diváky z tohoto prostoru o schovívavost, dbejte na pokyny pořadatelské služby, aby ani venku nedocházelo k přílišnému prolínání diváků obou týmů,“ žádá jihlavské diváky hlavní pořadatel.

Při vstupu do arény budou prováděny prohlídky, aby se zamezilo vnášení nepovolených předmětů do útrob haly jako je pyrotechnika, zbraně, chemické látky, lahve a plechovky s alkoholem a další. Vše je uvedeno v Návštěvním řádu CZ LOKO Arény – odkaz zde. „Věřím, že toto jednorázové opatření týkající se sektoru pro hosty neodradí jihlavské diváky, aby přišli na derby a věřím, že na konci zápasu budou, po výhře Dukly, i spokojenější, než příznivci Horácké Slavie Třebíč,“ zakončil hlavní pořadatel utkání Vladimír Šťastný.

Vstup do CZ LOKO Arény bude i nadále podmíněn předložením jednoho z těchto dokumentů:
• Negativní RT-PCR test ne starší než 7 dní.
• Negativní Antigen test ne starší než 72 hodin.
• Mezinárodní certifikát prokazující očkování nejméně 14 dní od absolvování druhé dávky očkování.
• Laboratorně potvrzené prodělání onemocnění COVID-19, přičemž od prvního pozitivního testu neuplynulo více než 180 dní.
Pořadatelé utkání žádají o striktní dodržování všech uvedených nařízení. V případě jejich nedodržování bude divák z prostor stadionu vykázán.

Pokladny na stadionu budou otevřeny od 16:30 hodin, tedy hodinu před začátkem utkání. Prodej na pokladnách bude probíhat u vstupu C – Smetanovy sady a u vstupu G – proti VŠPJ. Z důvodu stavebních prací na parkovišti pod Zimáčkem není možné koupit vstupenky na Infocentru a na Automatické pokladně.

Předprodej vstupenek je možné zajistit na Ticketportalu - přímý odkaz zde - vstupenky je nutné VYTISKNOUT!

Děkujeme Vám za dodržování zápasových opatření a přejeme v prvním derby Vysočiny příjemný hokejový zážitek.