Wolfík si nulu zasloužil a budou penízky do kasy, směje se Jakub Illéš

14.10.2021 / Tomáš Lysý

Jihlavští hokejisté patří k nejlepším týmům na venkovním kluzišti. Ačkoliv domácí zápasy jim v tuto chvíli příliš nejdou, venku zapsali čtvrtou výhru v řadě, která se zrodila na ledě Ústí nad Labem. Tento tým je pro Duklu venku velmi oblíbený, neboť zde vyhrála již osmkrát za sebou a naposled padla na ledě Slovanu v listopadu 2016. „Tohle jsem nevěděl. Je super, že se nám tady daří takhle vyhrávat. Všude by to chtělo takhle vítězit,“ říká útočník Jakub Illéš, který dal v zápasu dvě branky.

Jihlavský forvard tak byl jedním ze základních stavebních kamenů vítězství, které se zrodilo v prvních dvanácti minutách. Dukla totiž po tomto časovém údaji vedla již 3:0! „Pokud bychom vstupovali do všech utkání takhle, byla by to bomba. Vedli jsme proti Třebíči, kdy to nevyšlo. Potřebujeme dávat góly, získávat body, zvednout se ofenzívně a vyhrávat zápasy,“ povídá Jakub Illéš, který je rád, celý tým přistoupil k zápasu zodpovědně. „Proti Prostějovu nám utekl začátek utkání, z čehož se musíme ponaučit. Do zápasu v Ústí jsme vstoupili naplno. Věděli jsme, že jedeme možná k papírově lehčímu soupeři, ale nic jsme nepodcenili,“ dodává spokojeně.

Za stavu 3:0 se pak Dukla mohla plně soustředit na svou hru a když dal Filip Eliáš zkraje třetí části čtvrtou branku, bylo rozhodnuto. Po výborném úvodu byla následná koncentrace možná trošku těžší. „Vedli jsme o tři góly a Ústí nemělo tolik možností, ale zase jsme trošku povolili a nechali se strhnout jejich hrou. Udělali jsme pár chyb, občas to bylo lehkovážné. Ale Wolfík nám vzadu pomohl a jsme rádi za jeho nulu. Na rozhovor tady měl stát on místo mne. Za jeho čisté konto jsme rádi, protože si ho zasloužili a budou penízky do kasy,“ usmívá se hráč s číslem 15.

Jakub Illéš dal v utkání dvě branky a zejména první trefa v páté minutě byla hodně pohledná. Prosadil se při vlastním oslabení, když zakončoval jednou rukou. „Nevím, jak to vypadalo z vrchu, ale takhle jsem to chtěl. Natahoval jsem se pro puk a jen jsem do něj dloubl, takže jsem zkusil změnit jeho trajektorii. A prostě tam propadl,“ popisuje důležitou trefu na 2:0.

Jakub Illéš po výhře v Ústí 4:0

A jak forvard Dukly řekl, tak se i stalo. Vzápětí přišel na rozhovor také Adam Wolf, který pokryl dvacet střel soupeře a pomohl týmu k výhře 4:0. Příležitost mezi třemi tyčemi dostal po čtyřech utkáních. „Dozvěděl jsem se den předem, že budu chytat. Pan Jaroš nám to říká dopředu. Jsem hrozně rád, že jsem dostal šanci a že jsme jí takhle využili. Kluci mi navíc výborně pomohli. Předvedli jsme hodně zodpovědný výkon a moje nula byla takovou třešničkou na dortu,“ říká skromně jednadvacetiletý rodák z Plzně, který zapsal první nulu v dospělém hokeji.

Ke konci zápasu měl trošku v hlavě, že by mohl shut-out vychytat. A výbornými zákroky si k ní také došel. „Koncentroval jsem se až do poslední minuty. Chtěl jsem zápas zvládnout s nulou a poslední dvě minuty jsem měl trošku v hlavě. Povedlo se a budu se muset zeptat Harkyho, kolik za čisté konto zaplatím do pokladny. Určitě mi to řekne a spočítá, ale zaplatím rád,“ usmívá se na závěr rozhovoru Adam Wolf.

Adam Wolf hodnotí výhru 4:0 v Ústí

Autor videa: Tomáš Lysý

Sestřih zápasu: HC Slovan Ústí nad Labem – HC Dukla Jihlava 0:4

Autor videa: HokejkaTV