Dukla bude při sobotním utkání děkovat hasičům. Vystoupí i krasobruslařky

14.10.2021 / Tomáš Lysý

V rámci sobotního utkání Dukly s Havířovem přijde na řadu i doprovodný program. Jihlavský hokejový klub totiž poděkuje nejen Hasičskému záchrannému sboru Kraje Vysočina, ale všem hasičům obecně, za jejich práci a nasazení při ochraně lidských životů a majetku. U vchodu z parku bude vystavena hasičská technika a infostánek, před samotným zápasem Dukla uctí práci hasičů. Milovníci elegantních pohybů si přijdou na své nejen – jak pevně věříme – při pohledných akcích jihlavských hokejistů, ale také o první přestávce, kterou vyplní svým vystoupením krasobruslařky týmu Gemini oddílu Dukla Jihlava – mládež. Tak se přijďte podívat! Vstupenky můžete zakoupit na Ticketportalu.

Dukla Jihlava je dlouhodobě aktivní v rámci projektu Dukla pomáhá a nejinak tomu je i v letošní sezoně. Hráči Dukly darovali krevní plasmu, klubová redakce pomohla jižní Moravě při ničivém tornádu, klub organizoval předání fanouškem vydraženého dresu ve prospěch Dětského oddělení Nemocnice Jihlava a naposled se zaměstnanci Dukly zapojili do charitativního Běhu pro Světlušku 2021.

Nejbližší akcí je poděkování Hasičskému záchrannému sboru Kraje Vysočina v rámci utkání 12. kola mezi Duklou a Havířovem, které začne v sobotu 16.10.2021 v 17:30 hodin. Před utkáním a během zápasu, v době od 16:30 do 18:30, bude mezi vstupy C a F (u parku Smetanovy Sady), vystavena hasičská technika – cisterna, u které se budou moct fanoušci vyfotit a prohlédnout si jí. Více o činnosti Hasičského záchranného sboru Kraje Vysočina se budou moct dozvědět u infostánku vedle cisterny.

Tato hasičská technika bude vystavena před CZ LOKO Arénou u parku Smetanovy Sady. Foto: archiv Hasičského záchranného sboru Kraje Vysočina

Před samotným zápasem proběhne poděkování hasičům. Ředitel Hasičského záchranného sboru Kraje Vysočina, plk. Mgr. Jiří Němec, převezme z rukou jednatele Dukly Bedřicha Ščerbana klubový dres s číslem 150 a nápisem DĚKUJEME. Následovat bude čestné vhazování za přítomnosti kapitánů obou týmů. Z hlediště CZ LOKO Arény bude sledovat hokej a podporovat Duklu dalších padesát hasičů.

Nejen příslušníci hasičského záchranného sboru, ale všichni fanoušci vůbec, budou moct o první přestávce (po úpravě ledu) shlédnout závodní program krasobruslařek týmu Gemini z oddílu Dukla Jihlava – mládež. „Děvčata jsou žačky sportovních tříd ZŠ Seifertova a studentky jihlavského gymnázia. Jedná se o jejich první vystoupení před diváky po opravdu velmi dlouhé době, jelikož kvůli epidemické situaci covidu nesměly soutěžit rok a půl. Děvčata čeká v této sezoně spousty náročných soutěží. Pojďme je podpořit – přijďte se podívat,“ zve fanoušky Linda Haferníková, hlavní trenérka jihlavského krasobruslení, která tým Gemini trénuje spolu s Věrou Paulusovou.

Krasobruslařky týmu Gemini z oddílu Dukla Jihlava – mládež. Foto: Linda Haferníková

Sobotní zápasový program odstartuje další Duklou realizované projekty. Dne 27.10.2021 bude utkání Dukla – Šumperk ve znamení oslav státního svátku Dne vzniku samostatného československého státu. Fanoušci se mohou těšit na jistě impozantní provedení české státní hymny. Zazpívá jí Andrea Tögel Kalivodová, sólistka národního divadla a přední česká mezzosopranistka. Na housle jí doprovodí Karel Mitáš, sólista Janáčkovy opery Národního divadla v Brně a jeden z nejlepších českých houslistů.

O necelé tři týdny později, v pondělí 15.11.2021 při utkáni Jihlavy proti Porubě, uctí Dukla památku válečných veteránů. Opět se můžete těšit na speciální dresy a bohatý doprovodný program. Mimohokejovou náplň nabídne také utkání 26. kola Dukly proti Sokolovu v sobotu 4.12.2021, které bude zasvěceno mikulášské tématice. V sobotu 29.1.2022 se uskuteční derby Dukly proti Třebíči a Jihlava připomene 30. výročí založení Městské policie Jihlava. Za další tři týdny klub pomůže finanční sbírkou pro Nemocnici Jihlava. To je jen dílčí ochutnávka nadcházejících týdnů a měsíců.