Dukle vypomůže obránce Tomáš Machů

04.11.2021 / Tomáš Lysý

Jihlavští hokejisté hlásí výpomoc do obrany. V době, kdy některé obránce Dukly trápí zranění a do juniorky zatím nelze sáhnout, jelikož je potřeba jí zachránit, bude červenožlutý dres oblékat obránce Tomáš Machů, jenž letos působil ve Vítkovicích a v Šumperku. „Potřebujeme pomoc v obraně. Bohužel, zdůrazňuji bohužel, vzhledem k významu letošnímu ročníku Extraligy juniorů nemůžeme zařadit naše juniory. Proto jsme s Vítkovicemi domluvili na sobotu střídavý start obránce Tomáše Machů,“ říká jednatel Dukly Jihlava Bedřich Ščerban.

Rodák z Ostravy je odchovancem Poruby, za kterou v mládežnických kategoriích do patnácti let. Poté ho angažovaly Vítkovice, za které nastupoval v dorostu, juniorce a oblékal dres reprezentace do 16 a do 17 let. V uplynulém ročníku ho čekaly dvě velké premiéry – poprvé si zahrál za Vítkovice extraligu a naskočil i do Chance ligy; do třinácti zápasů za Šumperk (1+0) a čtyři utkání odehrál za Přerov. Zároveň oblékal dres reprezentace do 18 let.

Během letošní sezony odehrál tři zápasy za juniorku Vítkovic (2+4), v deseti zápasech hrál extraligu za Vítkovice a pět utkání přidal za Šumperk, kde zapsal pět asistencí. Právě v dresu Šumperku nastoupil před několika dny v CZ LOKO Aréně proti Jihlavě při divoké přestřelce, kdy Dukla prohrávala 1:5 a nakonec vyhrála 6:5 na nájezdy.

Tomáš Machů

Post: obránce
Narozen: 2.3.2003
Výška/váha: 192 cm/86 kg
Držení hole: pravá

Tomáš Machů ještě v bílém šumperském dresu při utkání proti Dukle. Foto: Nela Dittrichová