Ozvala se mi Jihlava a jsem z toho nadšený, pochvaluje si Vojtech Zeleňák

16.11.2021 / Tomáš Lysý

Ještě před deseti dny by si asi těžko mohl představit, že by hrál Chance ligu za Jihlavu. Jenže tragické události v iClinic Bratislava Capitals zapříčinily, že byla sezona slovenského týmu ukončena a hráči si museli hledat nová působiště. „Nějaké nabídky byly, ale Jihlava se ozvala s výbornou nabídkou. Chance liga je kvalitní soutěž, chtěl jsem sem jít a jsem připravený za Duklu makat,“ říká sympatický obránce, který nešel do neznámého prostředí, jelikož má v srdci Vysočiny přítelkyni.

Poslední dny rozhodně nelze Vojtechu Zeleňákovi závidět. Úděl týmu Bratislava Capitals by nikdo nikomu v žádném případě nepřál. Hráči tak byli nucení hledat si ze dne na den obživu. „Všichni zaregistrovali, co se u nás stalo. Poslední dny byly hektické, nic moc. Sháněl jsem si místo a angažmá, kde bych se mohl chytit. Ozvala se Jihlava a byl jsem nadšený, protože je to velký tým s ambicemi,“ prozrazuje Vojtech Zeleňák, jehož přítelkyně je právě z Jihlavy. „Ale myslím si, že to nehrálo žádnou roli. Ona mi říká, ať se řídím podle sebe. V Jihlavě ale poznám pár lidí a nejedná se pro mě o cizí prostředí, což je výhoda,“ dodává.

Na svůj úvodní zápas za Duklu si bude dobře pamatovat. Jihlava totiž vyhrála 4:2, navíc ve speciálním utkání na počest válečných veteránů. „Takové akce se mi maximálně líbí. Jsem rád, že se vzdává hold takovým lidem, kteří jsou pro náš život potřební. Je to výborná věc a jsem za to rád,“ těší vysokého obránce, který se pokusil srovnat kvalitu soutěže s ICE Hockey League, kterou hrál s Bratislavou. „Těžko hodnotit. Jde o rozdílný styl hokeje. Je tady více mladších kluků, kteří rychle bruslí. Ale obě ligy jsou velmi kvalitní,“ porovnává Vojtech Zeleňák a vzápětí se pouští i do hodnocení celého vítězného utkání. „Zápas měl dobrou kvalitu. Máme početnou marodku a hrálo několik mladých hráčů. Hráli výborně, tempo bylo dobré a byl jsem překvapený. Hodnotím zápas pozitivně a jsem rád, že jsme vyhráli při mojí premiéře,“ usmívá se a na závěr rozhovoru se rozesměje, že před zápasem po konci české hymny se slovenskou verzí nepokračoval: „Poznám i tu českou, to mi nedělalo problém.“

Vojtech Zeleňák po vítězství proti Porubě

Tisková konference: Karel Nekvasil (Dukla) – David Moravec (Poruba)

Autor videí: Tomáš Lysý

Sestřih zápasu: HC Dukla Jihlava – HC RT TORAX Poruba 2011 4:2

Video: HZStv1