Filip Dundáček podstoupil operaci a má po sezoně, další zranění hráči se začnou pomalu vracet

16.11.2021 / Tomáš Lysý

Nejen fanoušci Dukly jistě vypozorovali, že klub v posledních dvou zápasech trápila velká marodka. Jak bylo řečeno, vedení klubu informuje o současném stavu hráčů. Nejhůře dopadl obránce Filip Dundáček, který 16.11. podstoupil operaci a sezona pro něj skončila. „Dundy“, přejeme ti brzké uzdravení a ať už se ti zranění vyhýbají! V článku níže najdete informace o dalších zraněných či nemocných hráčích Tomáši Čachotském, Adamu Dvořákovi, Tomáši Harkabusovi, Tomáši Havránkovi a Filipu Heltovi.
Dobrou zprávou je, že do zápasového rytmu by se měl co nevidět vrátit kapitán týmu Josef Skořepa.

Filip Dundáček bohužel laboroval se zraněním již v sezoně 2015/2016. Tehdy pro něj sezona skončila v polovině prosince 2015. Po vážném zranění kolene a následné operaci se ale dal v dalším ročníku zdravotně do pořádku a sezona, která pro něj začala try-outem, dopadla snově – s Duklou oslavil postup do extraligy, ke kterému pomohl 16 body (4+10). Bohužel nyní musí „Dundy“ protrpět další nepříjemné zranění. V úterý 16.11. zamířil na operaci kolene a v ročníku 2021/2022 již za Duklu nenastoupí.

Tomáš Čachotský se bohužel k hranici 1000 odehraných utkání za Duklu (aktuálně 947) nyní nepřiblíží. Má zranění ruky a jeho absence bude mít delší dobu trvání. Do zápasového rytmu zřejmě naskočí až po novém roce.

Adam Dvořák je aktuálně zraněný a Dukle bude také nějakou dobu chybět. Dobrou zprávou z obrany je alespoň to, že v posledním utkání proti Porubě již nastoupil Filip Eliáš.

Tomáš Harkabus je v současnosti nemocný a teprve dobírá antibiotika. Jeho účast ve středečním utkání v Přerově a v sobotu doma proti Vrchlabí je vyloučena.

Start Tomáše Havránka nebyl jistý už dopoledne před pondělním army zápasem proti Porubě. Jihlavský útočník onemocněl a také nebude pár zápasů k dispozici.

Filip Helt má zranění v horní části těla, přičemž minimálně deset dnů bude nosit ochrannou zdravotní pomůcku. Poté se uvidí.

Dobrá zpráva na konec. Kapitána týmu Josefa Skořepu v semifinále play-off 2021 vyřadilo ze hry zranění a kvůli dalšímu zranění nestihl i začátek nové sezony. V aktuálním ročníku hrál od devátého do sedmnáctého kola a během devíti zápasů nastřílel pět branek. Nyní kvůli dalšímu zranění vynechal utkání ve Vsetíně a doma s Porubou, ovšem v nejbližší době se vrátí do zápasů.

Věřme, že nejen Pepovi Skořepovi, ale i všem ostatním hráčům Dukly se budou zranění a nemoci vyhýbat velkým obloukem. Přejeme všem brzké uzdravení!