Další výpomoc. Dukle pomůže obránce Jakub Štochl a útočník Martin Berčík

17.11.2021 / Tomáš Lysý

Vinou velké marodky A-týmu Dukly – psali jsme zde a nutnosti zachránit juniorům nejvyšší soutěž, angažovala Jihlava další dva hokejisty. Na měsíční zkoušku přichází obránce Jakub Štochl a útočník Martin Berčík, kteří mají zkušenosti z Chance ligy a naposled působili v Kadani. „Oba hráči přichází na měsíční zkoušku. Máme dost hráčů mimo sestavu. Vzhledem k důležitosti juniorských soutěží musí naši odchovanci plnit své úkoly v juniorce, i když zápasy v A-týmu zvládají. Bylo to naše strategické rozhodnutí ze začátku sezony, tudíž musíme využití juniorů v A-týmu regulovat. Proto jsme museli doplnit tým z venku,“ hlásí jednatel Dukly Jihlava Bedřich Ščerban.

Jakub Štochl

Rodák z Ústí nad Labem a odchovanec ústeckého hokeje hrál již ve třinácti letech za ústecký dorost (kategorie do 16 let). Před sezonou 2016/2017 přešel do Chomutova, kde prošel dorostem a juniorkou. V ročníku 2018/2019 naskočil do extraligového play-down a prvních pět utkání odehrál za A-tým Ústí. V další sezoně odehrál za Piráty, kteří sestoupili z extraligy, rovných 50 utkání v Chance lize (2+7). Loni nastoupil do dvaceti utkání za Kladno (0+2) a v probíhající ročník strávil doposud v Kadani, kde v patnácti duelech zapsal gól a asistenci. Nyní přechází jednadvacetiletý pravák do Dukly Jihlava, za kterou bude bojovat již ve středu v Přerově.

Post: Obránce
Narozen: 13.5.2000
Výška / váha: 194 cm / 97 kg
Držení hole: Pravá

Jakub Štochl během utkání Chomutova proti Dukle ze sezony 2019/2020. Foto: Jan Pidrman / Piráti Chomutov

Martin Berčík

Odchovanec tachovského hokeje nastupoval v mládežnických kategoriích za Písek. V ročníku 2017/2018 si krátce vyzkoušel pobyt na Vysočině, když hrál za dorost Žďáru nad Sázavou a poté přešel do Karlových Varů, kde strávil i další sezonu. Seniorský hokej okusil poprvé během ročníku 2019/2020 – hrál Chance ligu za Sokolov (11 zápasů, 3+2), jeden mač odehrál za Tachov a byl zároveň i jedním z tahounů juniorky Chomutova. V uplynulém ročníku odehrál pouze devět zápasů. Sedm z nich za Kadaň (1+2), dva mače za Klatovy. Během letošní sezony se potkával s Jakubem Štochlem v Kadani, za kterou dal branku a na další tři nahrál. I tento hokejista bude v Dukle zatím na měsíční zkoušku.

Post: Útočník
Narozen: 5.5.2000
Výška / váha: 185 cm / 80 kg
Držení hole: Levá

Martin Berčík (uprostřed před brankou Sokolova) při utkání 58. kola Dukly proti Sokolovu ze sezony 2019/2020. Foto: Nela Dittrichová