Táhli jsme celý zápas za jeden provaz, chválí tým Vladislav Houška

18.11.2021 / Tomáš Lysý

Také do zápasu na ledě Přerova cestovala Dukla v okleštěné sestavě, jelikož tentokrát nemohli trenéři počítat s hráči juniorského týmu (ti vyhráli na Kladně 3:0). Do sestavy se vrátil kapitán Josef Skořepa a naskočil i Jakub Štochl, čerstvá posila do obrany. Jihlavští hokejisté se semkli a v Přerově, který doma dosud neprohrál, vyválčili výhru 2:1. „Každá minuta na ledě hrála svou roli. Nerozhodla jen první třetina, celý zápas byl odbojovaný a tím jsme ho dotáhli do vítězného konce,“ hlásí Vladislav Houška, autor branky a asistence.

Slova Vladislava Houšky na průběh utkání dokonale sedí. A vše bylo vidět třeba i v závěru zápasu. Jihlava vyhrávala 2:1 a Přerov měl výhodu přesilové hry, ale Dukla oslabení skvěle zvládla a dobře si pohlídala i soupeřovu hru bez gólmana. „Na konci jsem byl vyloučený. Kluci zabrali a tahali jsme celý zápas za jeden provaz. Utkání dopadlo tak, jak mělo,“ podotýká vysoký útočník, který poslal svůj tým ve čtrnácté minutě do vedení při vlastním oslabení. „Na mantinelu jsem přehrál puk na Pepu, který se ho nezbavil a projel z našeho pásma až k bráně soupeře. Dobrusloval jsem ho, střela šla na beton a já dal dorážkou gól,“ popisuje důležitou první trefu zápasu.

Neméně důležitá byla branka v čase 19:00, kdy byl Vladislav Houška u počátku gólového úspěchu Jakuba Štochla. „Nahrál jsem puk na modrou čáru a všechno pak udělal Fronky. Přihrál na Kubu a ten vše prostřelil, takže gól,“ sděluje hokejista, který nyní prožívá vydařené období. Ve třech posledních zápasech totiž zaznamenal čtyři body za dva góly a dvě nahrávky. Přitom v době, kdy má Dukla spoustu zraněných či nemocných hráčů, není vůbec snadné něco secvičit. „Je obtížné něco nacvičovat. Před zápasem v Přerově jsme ani nic nenacvičovali. Prostě jsme do zápasu šli naplno s tím, že chceme vyhrát. Hrajeme týmově tak, abychom zvítězili v každém utkání,“ sděluje hráč s číslem 74.

Domácí výhra nad Porubou a vítězství na ledě Přerova, který doma až do tohoto zápasu neprohrál, je tak nejlepší pozvánkou pro diváky. Již v sobotu hraje Dukla doma proti Vrchlabí v rámci Charitativního týdne Chance Ligy (na stadiony můžete přinést plyšáky, dárky, autíčka, pastelky, omalovánky apod – info bude v jednom z dalších článků). „Rád bych pozval každého jednoho diváka, aby nás přišel podpořit. Protože každý z Vás je šestý hráč na ledě a budeme rádi, když přijdete,“ zve Vladislav Houška příznivce červenožlutých barev na nadcházející zápas. A kdo ví, třeba nějaké lidi naláká i sám jihlavský útočník na své sociální síti TikTok. „Když bude to točit, tak něco pošlu,“ směje se na závěr rozhovoru.

Vladislav Houška po výhře v Přerově 2:1

Autor videa: Tomáš Lysý