6:2
(2:0, 1:1, 3:1)

Dorostenci doma zdolali Kobru i díky hattricku, který nasázel Andrej Klapica

25.11.2021 / Daniel Lhotský

Po prohře za bod v Pardubicích hráli dorostenci o den později zápas doma proti Kobře, ve kterém byli jasní favorité. A svou roli v první třetině potvrdili trefami Andreje Klapici a Jana Hamříka. Na začátku druhé části se navíc prosadil Jindřich Habermann. Ačkoliv Kobra ihned snížila na 1:3, Dukla si vedení jasně hlídala a dvěma brankami v rozmezí 47. - 51. minuty z holí Andreje Klapici a Matěje Vojáčka pojistila tři body. Hosté ještě jednou snížili, ovšem konečné slovo měla opět Dukla díky hattricku, který zkompletoval Andrej Klapica - 6:2.
25.11.2021 18:00, Extraliga dorostu - 17. kolo

HC Dukla Jihlava

Uhrin – Vandas, Löffler, Jungwirth, Hamřík, Jeletz, Ošmera – Habermann, Veselský, Klapica – Vojáček, Macek, Kudrna – Chlubna, Váňa, Fink
6

HC Kobra Praha

Simon (21. Grygoraskchuk) – Mráz, Seidler, Stanko, Mack, Sůsa, Nácovský, Cibulka – Štípek, Uhlík, Štěpánek – Fáber, Judiák, Příhoda – Smrž, Palaščák, Holec – Leinweber
2
Branky a nahrávky: 9. Klapica (Habermann, Veselský), 15. Hamřík (Chlubna), 21. Habermann (Veselský), 47. Klapica (Vandas), 51. Vojáček (Jeletz, Kudrna), 59. Klapica (Vojáček) – 24. Štěpánek (Seidler), 51. Uhlík (Štípek, Sůsa). Rozhodčí: Vepřovský – Hájková, Kolář. Vyloučení: 7:7. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 23. Střely na branku: 42:19. Průběh utkání: 3:0, 3:1, 5:1, 5:2, 6:2.

Průběh utkání

Dukla nakročila k vítězství už první třetině. V úvodu utkání tlačila na soupeřovu branku a dvakrát si zahrála v početní výhodě, jenže z tlaku nic nevytěžila. To se Dukle povedlo až v 9. minutě, kdy se před brankářem Simonem ocitl osamocený Andrej Klapica, který zamířil přesně do horního rohu branky. V 10. minutě se mohl dostat do samostatného úniku Štípek, ale obrana Jihlavy dokázala včas zakročit. V 15. minutě padl druhý gól, a i tentokrát se radovali domácí. Jan Hamřík přesnou střelou poslal domácí do dvoubrankového vedení.

Před druhou třetinou sáhla Kobra ke střídání gólmanů a místo Simona se do branky postavil Grygoraschuk. Utkání pro něj ale nezačalo vůbec dobře. Už 20 sekund po začátku druhé třetiny zaskočil Jindřich Habermann brankáře Kobry střelou z kruhu ke vzdálenější tyči a poslal Duklu už do tříbrankového vedení. Pražané se po inkasované brance začali prezentovat mnohem lepším hokejem a dokázali také skórovat. Ve 24. minutě se dostal Jakub Štěpánek do samostatného úniku a dokázal ho proměnit. Hosté ještě ve 36. minutě dostali příležitost přesilovky 5 na 3, ale nevyužili ji.

Ve třetí třetině Dukla definitivně rozhodla o svém vítězství. Ve 47. minutě Vandas trefil pouze Grygoraschuku výstroj, pak se jako první dostal k puku Andrej Klapica a úspěšně dorazil puk do branky. 51. minuta nabídla hned dva góly. Nejprve vyslal střelu od modré Matěj Vojáček, která prošla mezi betony brankáře Kobry až za brankovou čáru. Hosté ovšem dokázali velmi rychle dokázali na gól zareagovat, o 33 sekund později snížil Samuel Uhlík. V 58. minutě došlo k bitce na ledě a oba týmy tak hráli ve čtyřech. Hra 4 na 4 se více povedla domácí Dukle. V 59. minutě se zdálo, že gólman Kobry dokázal puk přikrýt puk pod lapačku, jenže puk byl stále ve hře a Andrej Klapica dokázal jako první zareagovat a dovršil tak svůj hattrick. Dukla tak Kobru dle očekávání porazila na svém ledě 6:2.

Ohlasy trenérů

Marek Melenovský (HC Dukla Jihlava): Získali jsme víceméně povinné tři body. V první třetině jsme předvedli slušný výkon, ale druhá třetina rozhodně nebyla dle našich představ. Něco jsme si k tomu řekli a třetí část už zase byla v pořádku. Ale proti silnějšímu soupeři se nám takový výpadek v půlce zápasu nemůže stát.