4:3
(1:1, 1:1, 2:1)

Derby dopadlo lépe pro Duklu, Havlíčkův Brod porazila těsně 4:3

27.11.2021 / Andrea Nováková

Poslední kolo základní části Extraligy dorostu nabídlo derby mezi Duklou Jihlava a Havlíčkovým Brodem. Tento duel byl napínavý až do poslední vteřiny zápasu. Nejdříve se vedení ujal Havlíčkův Brod, který poslal do vedení Alexandr Gutsu. Dukla dokázala vyrovnat. Po celé utkání už pak vedla Jihlava a Bruslaři museli dotahovat jednobrankové manko. Vítězství Dukle vystřelil v čase 58:53 dvoubrankový Matěj Vojáček.
27.11.2021 13:00, Extraliga dorostu - 18. kolo

HC Dukla Jihlava

Černý – Löffler, Vandas (C), Ošmera, Jeletz, Hamřík – Jungwirth, Coufal, Veselský – Klapica, Vojáček, Kudrna – Habermann, Váňa, Chlubna.
4

BK Havlíčkův Brod

Bělohlávek – Ondruš, Vaněček (C), Novotný, P. Mrtka, R. Mrtka, Chymo – Teplý, Kupriianov, Gutsu – Prchal, Koubek, Nosek – Smetánka, Bakus, Fiala – Bernard
3
Branky a nahrávky: 11. Vojáček (Chlubna), 27. Chlubna (Kudrna, Vojáček), 46. Coufal, 59. Vojáček – 6. Gutsu (P. Mrtka), 38. Teplý (P. Mrtka), 56. Gutsu (Kupriianov, Vaněček). Rozhodčí: Mejzlík – Augusta, Kučera. Vyloučení: 6:7, navíc Coufal 5 min. + do konce, Ošmera (oba JIH) 5 min. + do konce, Vaněček 5 min. + do konce, P. Mrtka (oba HAB) 5 min. + do konce. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 108. Střely na branku: 26:35. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 2:1, 2:2, 3:2, 3:3, 4:3.

Průběh utkání

První třetina přinesla velmi vyrovnaný hokej, když oba týmy hrály aktivně a vytvářely si pěkné šance. V šesté minutě se do vedení dostali hosté z nedalekého Havlíčkova Brodu po střele Alexandra Gutsu, která skončila za zády jihlavského Adama Černého. O pět minut později se o slovo přihlásila Jihlava. Po skvělé kombinaci Vojáčka a Chlubny poslal puk do branky již zmiňovaný Matěj Vojáček. Havlíčkův Brod si zahrál přesilovou hru 4 na 3, kterou však nedokázal využít. Šanci na gól měl Jindřich Habermann, který trefil břevno Bělohlávkovy branky.

Prostřední část zápasu přinesla mnoho vyloučení zejména na straně hostů z Havlíčkova Brodu. Početní výhodu však dokázala domácí Dukla Jihlavy využít jen jednu. Akci, která vedla ke gólu na 2:1 započal Matěj Vojáček, který přihrál Václavu Kudrnovi, ten poslal křižnou přihrávku před branku, již našel Tobias Chlubna, který poslal Jihlavu do vedení. Dvě minuty před koncem druhé periody na sebe upozornil havlíčkobrodský Josef Teplý, jenž přesně ztečoval střelu do brány.

Havlíčkův Brod začal poslední třetinu přesilovkou, kterou nedokázal využít. O pár minut později měli hosté k dispozici další početní výhodu. V té už se skóre zápasu měnilo, ale na straně Dukly. V oslabení se do šance dostal jihlavský Kevin Coufal, který poslal domácí do vedení 3:2. Bruslaři se však nevzdali a snažili se o vyrovnání. To se jim povedlo v 56. minutě, když se podruhé v zápase prosadil Alexandr Gutsu. K vidění byly také dvě bitky, za které šli zúčastnění hráči do sprch. Minutu před koncem se puku ujal Matěj Vojáček a poslal Duklu do vedení 4:3. Hráči Brodu to ještě zkoušeli bez brankáře, ale už se nic zásadního nestalo a Jihlava si připsala 3 body za výhru 4:3.

Ohlasy trenérů

Přemysl Tobola (HC Dukla Jihlava): Dnešní zápas byl emotivní. Přece jen je to Brod, je tu ta rivalita. Kluci k tomu přistoupili dobře, myslím si, že zodpovědně a celý zápas byl napínavý a my jsme tam nechali víc toho srdíčka a díky tomu jsme vyhráli.

Radovan Biegl (BK Havlíčkův Brod): Je to už asi třetí zápas, kdy jsme minimálně bod ztratili v koncovce. Je to obrovská škoda. Kluci dřou, makaj. Jihlava nás nepřehrála. Byli jsme vyrovnaným soupeřem, ale tyto nedůrazy před naší bránou nás stojí body. Klukům musím za tento výkon poděkovat.