Další změny v kádru: Přichází obránce Zack Malík, na try-out končí Jakub Štochl

30.11.2021 / Tomáš Lysý

Po ohlášení trejdu s Kolínem, kdy do Dukly přišel Ondřej Kachyňa a opačný směr nabral Ján Niko, ohlašuje jihlavský klub další změnu v kádru. V Dukle bude na zkoušku obránce Zack Malík, který doposud působil ve Frýdku-Místku. Naopak na zkoušce končí další bek Jakub Štochl, který po odstoupení Kadaně z Chance ligy odehrál v jihlavském dresu tři zápasy s bilancí jedné trefy (vítězný gól v Přerově).

Zack Malík

Jednadvacetiletý hokejista se narodil 3.8.2000 v americkém Raleighu, když jeho otec Marek Malík hrál za Carolinu. 188 centimetrů vysoký hokejista hrál za mladší dorostence, starší dorostence i za juniorku Vítkovic, přičemž během působení v těchto mládežnických týmech hrál i za reprezentaci U-16, U-17 a na neoficiálním mistrovství reprezentace do 17 let.

Po sezoně 2016/2017 odešel do zámoří. Hrál Ontario Hockey League za Sudbury Wolves, nastupoval za reprezentační osmnáctku a dostal se v této kategorii i na mistrovství světa. Tehdy národní tým ve čtvrtfinále senzačně porazil Kanadu 2:1 a nakonec skončil na čtvrtém místě. V dalším ročníku hrál také OHL za Sudbury Wolves a North Bay Battalion, zároveň oblékl dres o rok starší reprezentační kategorie.

Ročník 2019/2020 byl zatím jeho posledním v zámoří, kdy nastupoval v US Hockey League za Muskegon Lumberjacks a také šestkrát nastoupil za český juniorský tým. Loni a letos hrál za Frýdek Místek. V partnerském týmu třineckých Ocelářů doposud nastoupil do 33 zápasů s bilancí 0+3.

Věk: 21 let
Držení hole: levá
Výška / váha: 188 cm / 82 kg
Letošní sezona:
HC Frýdek-Místek, 13 zápasů, 1 bod (0+1), 0 trestných minut, účast na ledě -1

Zack Malík (vpravo) v CZ LOKO Aréně během ročníku 2020/2021, kdy v posledním kole prohrál Frýdek-Mítek s Jihlavou 1:3. Foto: Nela Dittrichová.

Jakub Štochl

V Dukle naopak již nebude působit obránce Jakub Štochl, který byl v klubu na zkoušku. Během ní zapsal tři zápasy, přičemž vstřelil jednu branku, když vítěznou trefou z konce první třetiny rozhodl zápas v Přerově. Přejeme hodně štěstí v dalším angažmá i v osobním životě.

Aktuální soupiska HC Dukla Jihlava:

Brankáři: Adam Černý (z dorostu), Filip Maláč (z juniorky), Adam Wolf, Maksim Zhukov
Obránci: Vlastimil Bilčík (zranění), Filip Dundáček (operace - konec sezony), Adam Dvořák (zranění), Filip Eliáš, Tomáš Janoušek, Daniel Kabelka (zkouška), Ondřej Kachyňa, Daniel Kowalczyk, Zack Malík (zkouška), Lukáš Mareš, Martin Matějíček (z dorostu), Vojtech Zeleňák
Útočníci: Martin Berčík (zkouška), Vítězslav Brož, Richard Cachnín ml., Kevin Coufal (z dorostu), Tomáš Čachotský (zranění), Patrik Čermák (z juniorky), Jiří Fronk, Tomáš Harkabus, Tomáš Havránek, Filip Helt (zranění), Vladislav Houška, Jakub Illéš, Miroslav Juda, Peter Lichanec, Matouš Menšík (z juniorky), Jan Nevšímal (z juniorky), Hynek Peš (z dorostu), Filip Seman, Josef Skořepa, Matěj Zadražil