1:3
(0:1, 1:1, 0:1)

Juniorku držel skvělý Maláč. I přesto na Boleslav nestačila

04.12.2021 / Natálie Poláčková

Dukla v domácím zápase přivítala hostující Mladou Boleslav, proti které odehrála 23. kolo juniorské Extraligy. Z něj vyšel lépe hostující celek, který poráží Duklu 1:3. Výhru upečetil brankou do prázdné Josef Broš. Domácím nepomohl ani gól Patrika Čermáka a v obou domácích zápasech si tak nepřipsali ani bod.
04.12.2021 12:00, DHL Extraliga juniorů - 23. kolo

HC Dukla Jihlava

Maláč – Číhal, Chvátal, Sapík, Vovsík, Kerber, Matějíček – Báťa, Menšík, Rauš – Čermák, Vyvial, Doležal – Pavelec, Peš, Zdarsa – Jungwirth, Bačkovský
1

BK Mladá Boleslav

Stuchlík – Vochvest, Křepelka, Moravec, Němec, Rajgl, Vacík – Vlasák, Půček, Polák – Broš, Simon, Hašlar – Brouček, Plíšek, Václavík – Hrouda, Hruška
3
Branky a nahrávky: 27. Čermák (Doležal) – 10. Simon (Vlasák, Němec), 31. Plíšek (Václavík, Brouček), 60. Broš. Rozhodčí: Kopeček, Veselý – Polák, Rampír. Vyloučení: 2:2, navíc Pavelec (JIH) 5 + do konce utkání. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 128. Střely na branku: 19:44. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:3.

Průběh utkání

V první třetině byla značně aktivnější Boleslav, což bylo také vidět na hře. Hned ze začátku zápasu měla Boleslav hodně šancí, což se také projevilo v 10. minutě, kdy Maláče přes zakrytý výhled prostřelil Michal Simon, který se prosadil při pětiminutové přesilové hře po faulu Pavelce. Dukla se všemi možnými způsoby snažila srovnat. To se jí ale nepovedlo a soupeř tak odcházel do kabiny s jednobrankovým vedením.

Druhá část zápasu už byla sice vyrovnaná, ale Jihlavě všechny střely dokázal pochytat Stuchlík. Jen na střelu Patrika Čermáka už byl krátký a kotouč se sice možná se štěstím, ale přece doklouzal do brány a Dukle se povedlo vyrovnat. Boleslavi se to ale zrovna nelíbilo a o čtyři minuty později si znovu vzala vedení nazpět, když se proti Maláčovi prosadil Jindřich Plíšek. Dukla se ještě snažila vyrovnat, ale nevyšlo to a opět odcházela s jednobrankovou ztrátou.

Poslední perioda už byla opět boleslavská. Jihlava se sice snažila, ale nedokázala se moc dostávat do šancí. Naopak na druhé straně předváděl skvělé zákroky Filip Maláč, který nejednou zachránil Duklu před gólem. Dukla se rozhodla zkusit hru bez gólmana. Už to vypadalo, že se v před brankovém prostoru zrodí šance Jungwirtha s Menšíkem. To ale nakonec nevyšlo a Boleslav zavezla puk až do středního pásma, odkud trefil prázdnou branku Josef Broš.

Ohlasy trenérů

Michal Broš (HC Dukla Jihlava): Těžké utkání. Věděli jsme, co Boleslav hraje, a říkali jsme si, že musíme atakovat maximum svého výkonu, jinak proti takovým týmům moc šancí nemáme. Zápas podle mě rozhodla nedisciplinovanost v první třetině a pětiminutová přesilovka Boleslavi, kdy jsme dostali gól. Upřímně musím říct, že jsme tahali za kratší konec provazu po většinu zápasu. Měli jsme zhruba deset patnáct minut ve druhé třetině, kdy jsme mohli myslet na nějaký zvrat utkání, ale ve výsledku jsme moc šancí neměli a dá se říct, že jsme prohráli zaslouženě.

Petr Haken (BK Mladá Boleslav): Byl to pro nás houževnatý soupeř a těžké utkání. Měli jsme mnohem víc gólových šancí a výsledek jsme mohli upravit mnohem dřív než až potom do prázdné brány, ale musím určitě vyzdvihnout soupeře. Hrajeme už druhé utkání v pozměněné sestavě a pochválím kluky, protože si to dneska zasloužili. Hlavně jsme se chtěli vyvarovat hry nahoru – dolů a abychom ztráceli kotouče, což se nám docela dařilo. Ve třetí třetině jsme hráli po většinu času v útočném pásmu a byla jenom otázka času, kdy ten gól dáme. Jsem rád, že jsme to zvládli, a teď si určitě rádi na chviličku odpočineme.