Tři oslabení na začátku byla těžká, hodnotí zápas střelec dvou branek Filip Helt

12.12.2021 / Natálie Poláčková

Dukla dokázala utkání proti Ústí jasně ovládnout. Nejen, že Maksim Zhukov dokázal vychytat nulu, ale útočník Filip Helt potvrdil výhru svými dvěma góly. „Dvě třetiny byl ten hokej velmi nahoru a dolů. My jsme si tam hodně nechávali zajíždět za prdel a vůbec jsme to nedokázali pokrýt. Ať už útočníci nebo beci padali a oni toho využívali. Třetí třetinu jsme si nějak řekli, jak by to mělo vypadat a myslím si, že jsme to o dost zvedli.“

Dukla musela během prvních deseti minut zápasu čelit třem oslabením. Ačkoliv bylo na Ústí poznat, že si tvoří šance, tak Zhukov nedovolil, aby se ani jedna dostala za svá záda. „Ty tři oslabení na začátku byla těžká, ale myslím si, že celkově když jsme se potýkali s tím stavem 1:0, tam jsme měli největší problém,“ hodnotí začátek zápasu dvoubrankový střelec.

Filip Helt vstřelil třetí a čtvrtý gól Dukly. Ještě předtím Dukla vedla 2:0, ale musela se hodně snažit bránit hostujícímu týmu, který se všemi silami snažil vyrovnat. Právě branka Helta byla nejen pro fanoušky, ale i trenéry a hráče jakousi úlevou. „Jsem rád, že to tam padlo a jenom dobře, jestli to uklidnilo tým,“ říká Heltík s úsměvem. Právě tato branka vznikla po přihrávce zpoza brány od Vladislava Houšky, který dal kotouč Heltovi přímo na hůl a pomohl mu tak k přesné trefě. „Vyplynulo to z té hry a myslím si, že takových gólů padá hodně,“ přidává postřeh z vsítěné branky

Třiadvacetiletý útočník si v této sezóně prozatím připsal 16 bodů a z toho 5 branek a 11 asistencí, a to i přes jeho zranění. K tomuto bodovému úspěchu mu pomohlo i včerejší utkání, kdy si připsal tři body. „Cítím se dobře po té pauze. Nechal jsem to dostatečnou dobu zahojit a cítím se dobře, jak říkám padá to tam, po tom mizernějším startu. Je to jen dobře pro mě, a hlavně pro tým,“ říká Helt. Nyní následuje desetidenní reprezentační pauza a Dukla další zápas odehraje až v pondělí 20.12. na ledě Havířova. „Myslím si, že je to hodně o hlavě, ten člověk to podle mě přenese. Důležité je, aby se hrálo. Je jedno, kdo a kolik bude mít bodů, hlavně že budeme vyhrávat,“ přidává svůj pohled na situaci mladý forward.

Posledních několik zápasů dostala Dukla do své sítě hodně branek, a i proto bylo v tomto zápase důležité, aby jich dostala co nejméně, což se jim také povedlo. „Já si myslím, že mu to hodně pomůže, protože je fakt, že posledních pár zápasů dostal víc gólů a každá nula je pro toho gólmana hrozně důležitá po psychické stránce, takže jenom dobře,“ zhodnotil snahu týmu a Zhukova o čisté konto.

Filip Helt po výhře nad Ústím

Autor videa: Tomáš Lysý