Ruský obránce Rodion Poroshin se stal novou obrannou posilou Dukly Jihlava

28.12.2021 / Tomáš Lysý

Jihlava hlásí posilu do obranných řad. Jak bylo již dříve avizováno, vedení klubu se snažilo dotáhnout do cíle působení mladého ruského obránce. Současná covidová situace a administrativní svízel sice dobu příchodu opět protáhla (podobně jako u Maksima Zhukova), ovšem nakonec se podařilo. Novou posilou obrany Dukly je jednadvacetiletý rodák z Moskvy Rodion Poroshin, který loni nastupoval ve Vyšší hokejové lize za Voskresensk.

Rodion Poroshin nastupoval v mládežnickém hokeji za Krylja Sovětov Moskva. Již v průběhu sezony 2016/2017 si vyzkoušel MHL – Malaďožku, tzn. juniorskou obdobu KHL. O rok později již patřil ke stabilním článků týmu a nasbíral 10 bodů (5+5) v 57 utkáních. Jendou také oblékl dres ruské reprezentace do osmnácti let. Malaďožku za Krylja Sovětov hrál také v ročníku 2018/2019 a 2019/2020. Zejména poslední rok v MHL byl z jeho strany velmi povedený, když zapsal 17 gólů a 19 asistencí. Jednadvacetiletý hokejista nastupoval v uplynulé sezoně za Chimik Voskresensk, který postoupil do čtvrtfinále VHL (Vyšší hokejová liga, farma KHL). Angažmá v Dukle Jihlava je pro Rodiona Poroshina prvním v letošní sezoně i prvním mimo svou vlast.

Rodion Poroshin

Narozen: 19.5.2000
Výška/váha: 187 cm/90 kg
Držení hole: Levá
Sezona 2020/2021:
Chimik Voskresensk, 10 zápasů, 2 body (1+1)

V Dukle naopak nebude pokračovat obránce Tomáš Machů, který za klub odehrál jeden zápas, poté absolvoval turnaj reprezentační dvacítky a následně se vrátil zpět do juniorského týmu Vítkovic. V klubu také skončil obránce Zack Malík, jenž neuspěl na zkoušce. Oběma hráčům přejeme hodně štěstí!

Aktuální soupiska Dukly:

Brankáři: Adam Černý (z dorostu), Filip Maláč (z juniorky), Josef Němeček, Adam Wolf, Maksim Zhukov
Obránci: Vlastimil Bilčík, Filip Dundáček (zranění – konec sezony), Adam Dvořák (zranění), Filip Eliáš, Tomáš Janoušek, Daniel Kabelka (zkouška), Ondřej Kachyňa, Daniel Kowalczyk, Lukáš Mareš, Martin Matějíček (z dorostu), Rodion Poroshin, Tomáš Valenta, Vojtech Zeleňák
Útočníci: Vítězslav Brož, Richard Cachnín ml., Kevin Coufal (z dorostu), Tomáš Čachotský, Patrik Čermák (z juniorky), Jiří Fronk, Tomáš Harkabus, Tomáš Havránek, Filip Helt, Vladislav Houška, Jakub Illéš, Miroslav Juda, Peter Lichanec, Joshua James Mácha, Matouš Menšík (z juniorky), Jan Nevšímal (z juniorky), Hynek Peš (z dorostu), Filip Seman, Josef Skořepa, Matěj Zadražil