3:5
(1:2, 2:2, 0:1)

Povolit a přitáhnout. Dorost otočil zápas na ledě Komety a vládne nadstavbě!

13.01.2022 / Jakub Ruč

Skvělá sezona dorostenců pokračuje. Jihlavští hokejisté totiž na ledě Komety vedli ve čtrnácté minutě dvěma brankami Jakuba Modla, jenže Brňané ve 36. minutě otočili stav na 3:2. Právě tento gól ale Duklu řádně nabudil a krátce poté už jihlavští opět tahali za kratší provaz, když se prosadil Alexandr Gutsu a Jindřich Habermann. A právě úspěšný střelec čtvrté branky ve třetí třetině dal Dukle gólem na 5:3 klid na hokejky. Jihlava vyhrála podeváté v řadě a je nejlepším týmem obou nadstaveb!
13.01.2022 16:00, Extraliga dorostu - 25. kolo

HC Kometa Brno

Matoušek – Svoboda, Antony, Zubíček, Máša, Spanel, Mitro, Kuswito – Rakus (C), Pavlík, Halačka, Nesvadba, Červenka, Škodík, Nekvapil, Šantora
3

HC Dukla Jihlava

Černý – Ošmera, Hamřík, Löffler, Jeletz, Topol (C), Vandas (A), Modl, Váňa, Gutsu, Klapica, Coufal (A), Habermann, Vojáček, Chlubna, Jungwirth, Kudrna, Veselský
5
Branky a nahrávky: 16. Pavlík (Spanel, Halačka), 25. Kuswito (Pavlík), 36. Nekvapil – 1. Modl (Jeletz), 14. Modl (Gutsu, Vojáček), 37. Gutsu (Modl), 39. Habermann (Kudrna, Chlubna), 52. Habermann (Vandas). Rozhodčí: Čuňočka – Štěrba, Kučera. Vyloučení: 4:5. Využití: 0:2. V oslabení: 1:0. Diváci: 70. Střely na branku: 37:32. Průběh utkání: 0:2, 3:2, 3:5.

Průběh utkání

Lepší vstup do utkání měla Dukla, která šla už po minutě hry do vedení. Po zmatcích v brněnské rozehrávce se puk dostal k osamocenému Jakubu Modlovi, jenž tváří v tvář Matouškovi nezaváhal a hned první střelou domácího gólmana překonal – 0:1. V 7. minutě mohla Kometa vyrovnat. Mitrovu střelu od modré brankář Černý pouze vyrazil, z následné skrumáže však domácí nedokázali volný kotouč dorazit. Ve 14. minutě využili Jihlavští početní výhodu, Gutsu nabil na pravý kruh, odkud z první vypálil Jakub Modl a vsítil svou druhou branku v zápase – 0:2. Tři minuty na to se domácí dostali zpět na kontakt. Spanel dostal puk na hranici brankoviště, odkud ho Matěj Pavlík uklidil do brány – 1:2.

Hned na začátku druhé dvacetiminutovky mohla Kometa vyrovnat, Kamil Škodík dostal nabito do mezikruží a jen těsně minul levou tyčku. Ve 26. minutě už ale kýžené vyrovnání přišlo. Matěj Pavlík nejdříve zavezl puk do útočného pásma, aby poté nabil na modrou čáru, odkud Libor Kuswito vyslal nechytatelnou dělovku – 2:2. Ve 36. minutě dokonali modrobílí obrat a šli poprvé v zápase do vedení. Při vlastním oslabení ujel jihlavské obraně Michal Nekvapil a po krásném bekhendovém blafáku zasunul puk mezi Černého betony – 3:2. Kometa si ale vedení dlouho neužila, stále běžící přesilovku totiž využil Alexandr Gutsu – 3:3. Minutu před koncem prostřední části si gólem do šatny vzala Dukla vedení zpět. Ve skrumáži před brankou se nejlépe zorientoval Jindřich Habermann, který bekhendem přehodil Matouškův beton – 3:4.

Do třetí periody šla Jihlava s jednobrankovým náskokem a tomu také přizpůsobila svoji hru, jelikož se soustředila už výhradně na defenzívu. Přesto to byli hosté, kteří měli ve 44. minutě další gólovku. Při vlastním oslabení pláchl domácí obraně Habermann, nicméně s jeho střelou si poradil skvěle koncentrovaný Matoušek. Klid na hokejky si hosté vydobyli v 52. minutě, když po přečíslení dva na jednoho skóroval znovu Jindřich Habermann – 3:5. Poslední minuty už Jihlavští zvládli odbránit a nic na tom nezměnila ani početní výhoda Komety z 56. minuty. Tříbodová odměna za výhru 3:5 tak putuje na Vysočinu.

Ohlasy trenérů

Přemysl Tobola (HC Dukla Jihlava): Hrálo se na hodně malém hřišti, což pro nás byl docela nezvyk. Přesto si myslím, že jsme po celý zápas byli lepší týmem. Bylo vidět, že ta síla v našem týmu je a zaslouženě jsme zápas dotáhli do vítězného konce.

Radek Bělohlav (HC Kometa Brno): Dneska se hra po celý zápas přelévala z jedné strany na druhou. Hráli jsme na jiném hřišti, na to si ještě musíme trochu zvyknout. Zápas jsme ztratili během jedné minuty na konci druhé třetiny. Pak přišel gól na 4:3, protože jsme v předbrankovém prostoru neobsadili hráče a to nás stálo zápas.