6:3
(2:1, 1:1, 3:1)

Dorostenci Dukly se z Hradce Králové vrací s prázdnou

15.01.2022 / Petr Koval

V sobotu odpoledne odehráli v Hradci Králové jihlavští dorostenci další mistrovský duel. Hosté se dostali do vedení, ale domácí ještě během úvodní třetiny duel otočili. Na začátku druhé části srovnal stav svým druhým gólem Adam Veselský, ale od té doby měli navrch Východočeši a svůj náskok během zápasu postupně navyšovali. Dukla nakonec svému soupeři podlehla 3:6.
15.01.2022 16:00, Extraliga dorostu - 26. kolo

Mountfield HK

Kasal –⁠ Fiala, Žaba (A), Pavič, Černý, Mráz, Bezpalec –⁠ Pavlík, Jón, Vencl (C), Síla, Hora, Mach, Klíma, Trejbal, Král, Novotný
6

HC Dukla Jihlava

Sigmund –⁠ Ošmera, Hamřík, Löffler, Jeletz, Topol (C), Vandas (A) – Modl, Váňa, Gutsu, Klapica, Coufal (A), Habermann, Vojáček, Chlubna, Jungwirth, Kudrna, Veselský
3
Branky a nahrávky: 9. Král (Bezpalec, Pavič), 9. Pavlík (Klíma), 29. Král (Hora), 46. Pavlík (Novotný), 54. Síla (Pavlík, Klíma), 56. Vencl (Hora, Král) – 1. Veselský (Klapica, Coufal), 24. Veselský (Klapica, Coufal), 47. Jungwirth (Klapica). Rozhodčí: Vepřovský –⁠ Hájková, Šesták. Vyloučení: 3:3. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 85. Střely na branku: 40:34. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:2, 4:2, 4:3, 6:3.

Průběh utkání

Utkání dvou celků z opačného konce tabulky začal lépe pro aktuálního lídra skupiny B. Už po pětatřiceti vteřinách se prosadil Adam Veselský, jenž zaskočil obranu a hned z první vážné akce dostal svůj tým do vedení. Hradec se ale nepoložil a herně vyrovnanou třetinu podpořil i gólově. Devátá minuta navíc zcela patřila Mountfieldu. Nejprve střílenou nabídku od Adama Bezpalce usměrnil mimo dosah Sigmunda Lukáš Král a bylo srovnáno na 1:1.

To však nebylo zdaleka vše. O čtyřiadvacet vteřin později totiž dostal své spoluhráče do vedení Dominik Pavlík, jenž využil parádního pasu Jiřího Klímy přes osu a zamířil kotouč mimo dosah hostujícího brankáře. Hra pak pokračovala ve velkém tempu s šancemi na obou stranách. Oba brankáři však za svá záda už žádný puk nepustili a do kabin se šlo za stavu 2:1.

I ve druhém dějství pokračoval velmi pohledný dorostenecký hokej. Tým z Vysočiny nejprve dokázal srovnat stav na 2:2, když se svým druhým gólem prosadil Adam Veselský, jehož zacloněná bomba ze zápěstí z ostrého úhlu prolétla Kasalovi nad jeho ramenem. Srovnání stavu tým v hnědožlutých dresech povzbudil a diktoval tempo hry.

To ale jen do chvíle, než se ke slovu dostal Tomáš Hora, jenž přebruslil jihlavskou obranu a naservíroval kotouč pro Lukáše Krále, který se bombou bez přípravy nemýlil a překonal přesunujícího se brankáře – 3:2. Hradecký forvard tak zapsal druhý gól v utkání a zároveň čtvrtý v nadstavbě. Hradecký útočník pak mohl děkovat svému brankáři. Kasal totiž v situaci dva na jednoho zasáhl skvěle vyrážečkou, čímž udržel neměnný stav.

Ve 46. minutě udělali Lvi důležitý krok ke tříbodovému vítězství. Na rozdíl dvou branek zvýšil pohotovou střelu Dominik Pavlík a bylo to 4:2. Jenže Dukla zadělala na pořádné drama. Po sedmadvaceti sekundách snížil střelou na bližší tyč Jáchym Jungwirth. Navíc mohlo být pro domácí ještě hůře. V další ofenzivní akci hostů, ale přispěchal s parádním zákrokem lapačkou Kasal.

A tak si výsledek pod svá křídla vzal útok svěřenců Václava Pánka. V 54. minutě vypálil ihned po vhazování Tomáš Hora tak šikovně, že kotouč odrazil od brankářových chráničů přímo k Jaromíru Sílovi a ten se s dorážkou nemýlil. Vzápětí navíc sérii odrazů využil Jan Vencl. Hradecký kapitán tak střelou z mezikruží přisoudil důležité body pro svůj tým.

Ohlasy trenérů

Bohdan Višňák (Mountfield HK): Jihlava je silný tým – první v tabulce, ještě jsme ji letos neporazili. Kluci si za tím od začátku šli, chtěli ji přehrát a plnili všechno, co jsme si před utkáním řekli. Dvě třetiny to bylo vyrovnané, ve třetí se to přiklonilo na naši stranu. Víc jsme si za tím šli, chtěli vyhrát a díky tomu máme zaslouženě tři body.

Přemysl Tobola (HC Dukla Jihlava): Dnešní zápas byl po naší vítězné vlně. Někteří kluci se nechtěli obětovat pro mančaft a nechtěli táhnout za jeden provaz. To provázelo celé utkání, byli jsme pořád pozadu a nedokázali skóre dotáhnout.