Chtělo by to vyspělejší výkon, když vedeme, myslí si Tomáš Čachotský

16.01.2022 / Tomáš Lysý

Zápasy na ledě Poruby nejsou pro Duklu žádným medem. Jihlava se v metropoli Slezska pokaždé tahá o body a buď si je odveze, nebo zápas skončí těsnou porážkou. Tentokrát byl výsledek něčím mezi tím. Dukla totiž po druhé třetině vedla 3:1, ale ve třetí části dovolila soupeři srovnat a nakonec prohrála na nájezdy. „Bohužel se nájezdy dneska prostě nepovedly a soupeř v nich byl šikovnější,“ hlásí Tomáš Čachotský, který zaznamenal bod a asistenci.

První třetina jakoby vypadala, že Dukla je pohybem ještě na dlouhém přesunu z Jihlavy do Ostravy. Vůbec se nevydařila, byť byl stav 0:0. „V první třetině jsme měli nohy ještě asi v autobuse. Domácí byli lepším týmem,“ přitakává Tomáš Čachotský a bouřka v kabině zřejmě pomohla. „Pak jsme se celkem rozjeli a druhá třetina byla slušná se zlepšeným výkonem. Dostali jsme se do vedení a řekli si v kabině, ať hrajeme chytrý hokej a zbytečně nepropadáme. A soupeř nám začne jezdit dva na jednoho… Chtělo by to potom vyspělejší výkon, když vedeme. Ale bohužel soupeř srovnal a v nájezdech byl lepší,“ myslí si lídr jihlavské kabiny.

Po tom, co Jiří Fronk odešel vypomoct Litvínovu, se k Tomáši Čachotskému a Josefu Skořepovi přesunul Tomáš Havránek. A této útočné formaci se celkem daří. První jmenovaný zaznamenal proti Porubě nejprve asistenci a pak gól. „S oběma jsme toho odehráli dost, takže nějaké věci už hrajeme trošku automaticky. Je to dobré. A můj gól? Chtěl jsem puk takhle tečovat a druhou věcí je, že to tentokrát vyšlo,“ usmívá se Čagy.

Při zmínce ohledně nájezdů ho ale smích opět opustí. Tomáš Havránek trefil tyčku (a už v utkání měl jednu střelu do tyče), Tomáši Čachotskému se tentokrát jeho už rutinní bekhendový blafák nepovedl. „Havran vystřelil dobře. To je trošku i smůla, že puk od tyčky nejde do brány, ale ven. Já tam měl taky nájezd. Gólmana jsem už položil, ale puk mi odjel na špičku a už jsem to nestihl zvednout a netrefil jsem bránu. Bohužel dneska se ty nájezdy prostě nepovedly a soupeř v nich byl šikovnější,“ uzavírá hodnocení zápasu jihlavská devadesátka.

Tomáš Čachotský po prohře na nájezdy s Porubou

Autor videa: Tomáš Lysý