O druhé přestávce derby Dukla – Třebíč předvedou svůj um jihlavské krasobruslařky

28.01.2022 / Tomáš Lysý

Na očekávaný zápas Jihlavy proti Třebíči se těší i krasobruslařky Dukly, konktrétně tým Prima, soutěžící v kategorii mladšího žactva. Krasobruslení vinou současné situace také nemá na růžích ustláno a když už, závody se většinou pořádají bez diváků. Přestávkové vystoupení je tak vítaným tréninkem!

Tým Prima soutěží v kategorii mladšího žactva. Děvčata chodí společně do sportovních tříd 4.A a 5.A na základní školu Seifertova Jihlava. Mají báječné učitelky Petru Hrickovou a Jitku Šťastnou – srdečně zdravíme a děkujeme za podporu a fandění!

Jihlavské mladší žačky se bohužel nemohou zúčastnit soutěže Amadé Cup v Salcburku, jelikož všechny soupeřky se jim kvůli covidové situaci odhlásily, a tak by neměly s kým soutěžit. Proto bylo logickým vyústěním odhlášení také jihlavského týmu.

V Salcburku v sobotu 29.1.2022 soutěží na mezinárodní soutěži Mozart Cup 2022 jihlavský tým Gemini a usiluje o nominaci na Mistrovství světa juniorek v synchronizovaném bruslení - na dálku držíme pěsti na volnou jízdu!

Tým Prima předvede svoji volnou jízdu na téma cirkus. Jízda krasobruslařky moc baví, a doufáme, že bude bavit hlavně diváky a fanoušky na hokeji.

Děvčata trénuje trenérka Linda Haferníková a Věra Paulusová, (obě tou dobou v Salcburku) a asistentka Johanka Tauschová. která tým připravuje a doprovází.

Přejeme hodně štěstí a především mnoho účasti na soutěžích!