Kádr Dukly pro závěr sezony je uzavřený. Jiří Fronk zůstane v Litvínově

01.02.2022 / Tomáš Lysý

Poslední lednový den je ve znamení uzávěrky přestupů. Ten nebyl letos obecně tak čilý jako v posledních letech, Dukly nevyjímaje. „Do žádných výměn a nákupů jsme se k uzávěrce přestupního termínu nepouštěli. Tým je kompletní, má naší důvěru. Pracujeme koncepčně a dlouhodobě. Neděláme závěry na základě pár zápasů nebo krátkého časového úseku,“ říká jednatel Dukly Jihlava Bedřich Ščerban, přičemž fanoušci mohli již několikrát v minulosti vidět, že tento styl, až na výjimky, nese ovoce. „Sezonní cíl se průběžně plní. S tímto kádrem jdeme do závěrečné fáze sezony. Tým je nadále dost silný, aby plnil vytknuté cíle,“ dodává šéf Dukly.

Z Litvínova se v této sezoně zpět do Jihlavy nevrátí útočník Jiří Fronk. Již v uplynulé sezoně v dresu VERVY zaujal, když dal tři branky v osmi utkáních. A také letos se „Fronkymu“ v týmu kousek od jeho mateřských Loun daří, o čemž svědčí čtyři body (1+3) v sedmi zápasech. „Výjimkou je uvolnění Jiřího Fronka. Epidemiologická opatření stále nedovolují návrat k normálu. Máme omezenou kapacitu a na stadion mohou pouze očkovaní nebo ti, co prodělali Covid-19. To má vliv na výši příjmů. Bylo ekonomickou nutností učinit nějaká opatření. Uvolnění Jirky má dopad na výdajové stránce – odlehčili jsme si na odměnách – i na příjmové stránce, kdy jsme získali finanční náhradu,“ upřesňuje Bedřich Ščerban.

V Dukle neuspěl na zkoušce ruský obránce Rodion Poroshin, který ani nedostal prostor v zápasu. Trenéry zklamal svým přístupem. „U něj byl problém ve výkonnosti a vůbec v pracovní morálce. Přišel nepřipravený a nesplnil naše očekávání. Navíc s ním byla komplikace i v domluvě, jelikož vůbec neuměl anglicky,“ říká trenér Viktor Ujčík. Dukla by naopak mohla využít Adama Rutara, jenž se osvědčil a nyní potřebuje odehrát v červenožlutém dresu patnáct zápasů nutných ke startu v případné baráži.

Kádr Dukly Jihlava pro závěr sezony 2021/2022

Brankáři: Adam Černý (z dorostu), Filip Maláč (z juniorky), Adam Wolf, Maksim Zhukov
Obránci: Vlastimil Bilčík, Filip Dundáček (operace - konec sezony), Adam Dvořák, Filip Eliáš, Ondřej Kachyňa, Daniel Kowalczyk, Lukáš Mareš, Martin Matějíček (z dorostu), Adam Rutar, Tomáš Valenta, Vojtech Zeleňák
Útočníci: Vítězslav Brož, Richard Cachnín ml., Kevin Coufal (z dorostu), Tomáš Čachotský (zranění), Patrik Čermák (z juniorky), Tomáš Harkabus, Tomáš Havránek, Filip Helt, Vladislav Houška, Jakub Illéš, Miroslav Juda, Peter Lichanec, Matouš Menšík (z juniorky), Jan Nevšímal (z juniorky), Hynek Peš (z dorostu), Filip Seman, Josef Skořepa, Matěj Zadražil