Letošním prvoligovým králem Vysočiny je prozatím Třebíč

17.11.2005 / Eva Streichsbierová

Prvoligové derby zatím v létošní sezóně více svědčí hokejistům Třebíče. V prvním vzájemném souboji porazili Duklu Jihlava na vlastním ledě 2:1 v prodloužení a ve středu si stejný výsledek přivezli i z Horáckého zimního stadionu. Tentokrát dokonce uspěli v normální hrací době. Za hosty se trefili Květoň s Čermákem, jediným úspěšným střelcem domácí Dukly byl Jonáš Fiedler.

Už podruhé v letošní prvoligové sezóně zněl radostný pokřik z kabiny třebíčských hokejistů. Třináctý tým tabulky přijel do Jihlavy s plánem dobře bránit a trestat chyby soupeře. Obojí vyšlo Horácké Slávii na výbornou. „Není to z naší strany žádná extra pohledná hra, ale obrana nám funguje a z protiútoků jsme byli nebezpeční. Moc střel jsme během zápasu neměli, ale nakonec nám dva góly stačily,“ pochvaloval si výkon svých svěřenců třebíčský lodivod Josef Horešovský.

Na první branku se čekalo do 26 minuty, kdy se ve vlastním oslabení trefil hostující útočník Lukáš Květoň. Druhou ránu zasadil domácí Dukle o pět minut později Leoš Čermák. „Bylo to hodně rychlé. Dostal jsem parádní žabku od Jirky Olivy a viděl jsem, že gólman je hodně blízko. Zdálo se mi, že chce po puku sáhnout holí tak jsem si to v rychlosti hodil do bekhendu na dlouhou ruku a vyšlo to parádně. Díky bohu,“ oddechl si liberecký forvard, který se v dresu Třebíče v uplynulých dnech rozehrával po nepříjemném zranění oka. Zpátky do extraligové formy se vrátil za pouhé dva zápasy. „V sobotu už nastupuji v Liberci. Hrajeme televizní utkání a pak už tam budu pořád.“

Dukla se dokázala proti Třebíči prosadit pouze jednou. Sedm minut před koncem vykřesal naději pro domácí tým parádní trefou po buly útočník Jonáš Fiedler. Na vyrovnání už ale jihlavští hráči nedosáhli. Proč? „Měli jsme víc střílet na branku. Na jejich gólmana jsme vytvořili hodně malý tlak, takže ten byl v klidu a mohl se plně soustředit na svoje zákroky,“ krčil rameny autor jediného jihlavského gólu. Na adresu soupeře po chvilce dodal. „Nemyslím si, že Třebíč byla tak moc nebezpečná. My jsme na začátku měli dost příležitostí dát gól, ale prostě jsme ty šance neproměnil. Oni pak dvakrát ujeli ve dvou na jednoho a pokaždé perfektně zakončili. Ale rozhodně si nemyslím, že by byli nějak skvělí.“

Skvělí možná třebíčtí hokejisté nebyli, ale na výhru 2:1 jim středeční výkon stačil. „Řekl bych, že polovinu zápasu jsme byli lepší. Výhra je pro nás skvělá a jsme rádi, že ji máme,“ radoval se po utkání třebíčský brankář Filip Šindelář.

Po 24. kole zůstává Horácká Slávia na třinácté příčce prvoligové tabulky, Jihlava spadla z pátého místa na osmé. V sobotu zajíždí Dukla do Mladé Boleslavi.