Vítězslav Brož nastoupí poprvé v extralize, kterou si zahrají i Peter Lichanec a Jakub Illéš

11.02.2022 / Tomáš Lysý

Jihlavští hokejisté nabírají v reprezentační pauze zápasovou praxi. Útočník Vítězslav Brož, který letos svými výkony příjemně překvapuje, poprvé okusí atmosféru a tempo Tipsport extraligy ledního hokeje. Nastoupí totiž za tým HC Olomouc, kterému vypomáhá i Peter Lichanec. Ten zapsal za Hanáky už i premiérovou extraligovou branku. Třetí do party, který nabere extraligové zkušenosti, je útočník Jakub Illéš. Nastoupí za mateřské Vítkovice, v jejichž dresu během probíhající sezony nastoupil do čtyř utkání.
Shodou okolností hraje Olomouc v pátek právě proti Vítkovicím.

„Pokud to z hlediska Dukly jde, rádi vypomůžeme. Máme radost i z toho, když si naši hráči zahrají Tipsport extraligu ledního hokeje. Je to k užitku jim i klubu,“ říká jednatel Dukly Jihlava Bedřich Ščerban, ale zároveň dodává: „Když mají hráči podobnou šanci, snažíme se k ní postavit vstřícně. Ale s dodatkem, že to nesmí poškodit Duklu. Jsou to dva pohledy, které vnímám a snažím se je dát do souladu,“ sděluje jednatel jihlavského klubu.

Jihlava má s Olomoucí dlouhodobě dobré vztahy. Letos za Hanáky nastoupil Tomáš Čachotský, Lukáš Mareš, Peter Lichanec a nyní i Vítězslav Brož. Na oplátku se v Jihlavě objevil Joshua James Mácha a červenožlutý dres stále oblékají Adam Rutar s Tomášem Valentou.

Peter Lichanec dokonce zaznamenal za Olomouc první extraligovou branku. V utkání proti Litvínovu, kde nastupuje početná ekipa ex-jihlavských hráčů, vstřelil na konci druhé třetiny gól na 2:1, který byl posléze vítězný. Za Moru doposud zaznamenal čtyři starty a pátý přidá nyní. Stejně tak jako Jakub Illéš, který vypomůže Vítkovicím. V dresu svého mateřského týmu i celku z rodného města nastoupil v letošní sezoně ke čtyřem utkáním, zapsal jednu asistenci a jednou byl vyhlášen nejlepším hráčem utkání.

Fanoušci Dukly nemusí mít obavy, že by všechny tři hráče neviděli v závěru sezony v červenožlutém dresu. Nejpozději k 15.2. se Vítězslav Brož, Jakub Illéš i Peter Lichanec v souladu se soutěžními normami vrátí do Jihlavy, kde budou nastupovat v rozhodujících bojích Chance ligy 2021/2022 a blížícím se play-off.

Kádr Dukly pro závěr sezony 2021/2022

Brankáři: Adam Černý (z dorostu), Ondřej Chaloupek, Filip Maláč (z juniorky), Adam Wolf, Maksim Zhukov
Obránci: Vlastimil Bilčík, Filip Dundáček (operace - konec sezony), Adam Dvořák, Filip Eliáš, Ondřej Kachyňa, Daniel Kowalczyk, Lukáš Mareš (výpomoc v Olomouci), Martin Matějíček (z dorostu), Adam Rutar, Tomáš Valenta (oba výpomoc z Olomouce), Vojtech Zeleňák
Útočníci: Vítězslav Brož, Richard Cachnín ml., Kevin Coufal (z dorostu), Tomáš Čachotský, Patrik Čermák (z juniorky), Tomáš Harkabus, Tomáš Havránek, Filip Helt, Vladislav Houška, Jakub Illéš (výpomoc ve Vítkovicích), Miroslav Juda, Peter Lichanec (výpomoc v Olomouci), Matouš Menšík (z juniorky), Jan Nevšímal (z juniorky), Hynek Peš (z dorostu), Filip Seman, Josef Skořepa, Matěj Zadražil.