Dukláci pomáhají! Děkujeme vám za finanční podporu charitativních sbírek

13.02.2022 / Petr Palovčík

V posledních měsících obcházeli dobrovolníci CZ LOKO Arénu a do zapečetěných pokladniček vybírali od fanoušků Dukly příspěvky na dobročinné aktivity. V prvním případě šlo o listopadový Den válečných veteránů a prodej Vlčích máků. Následně v lednu tři slečny žádaly o podporu Tříkrálové sbírky Oblastní charity Jihlava. Celkově jste podpořili tyto akce bezmála osmi tisíci korunami. Děkujeme!

Den válečných veteránů je tradičně poděkováním válečným veteránům a připomenutím jejich mezinárodního svátku. Vedle výjimečných dresů a slavnostní buly je vždy okořeněn i prodejem Vlčích máků, symbolu tohoto mimořádného dne. Sbírku pořádá organizace POST BELLUM a výtěžek pomáhá sběru vzpomínek a příběhů veteránů pro Paměť národa. Speciální pokladnička byla dva týdny na kulturních akcích v šatně DKO a následně ji dobrovolnice donesly na zápas s Porubou. Po spočítání byl obsah vyčíslen na 5 584,00 Kč. „Perličkou je, že pořadatel nám dodal na prodej 100 máků v hodnotě 30 Kč za kus. Výsledek tedy značně překračuje standardní možný výdělek a ukazuje, že řada lidí pomohla větší částkou nebo přispěla bez toho, aby si odznak v podobě květu máku připnula na klopu,“ komentuje výsledek Tomáš Lysý z marketingového oddělení Dukly Jihlava.

Tříkrálová sbírka, kterou organizovala Oblastní Charita Jihlava, navštívila zápas se Vsetínem 12.1.2022. Nedávno byly všechny pokladničky otevřeny a spočítány. Ta, kterou jste plnili vy svými příspěvky, ukrývala 2.138 Kč. „Vzhledem k nucenému omezenému počtu lidí na stadionech to jednoznačně považuj za úspěch a za příspěvky všem děkuji,“ hodnotil výsledek jednatel Dukly Jihlava Bedřich Ščerban.

Jihlavská Charita využije pomoc ze sbírky například na úpravu prostor pro Bárku - domácí hospic a pro odlehčovací službu pro osoby s tělesným, mentálním a kombinovaným postižením Adapta.