Zkusíme se porvat o pozici v play-off, hlásá Michal Broš

14.02.2022 / Andrea Nováková

Základní část Extraligy juniorů je u konce a Dukla má před sebou nadstavbovou část, do které jde z desátého místa. V této části soutěže se Jihlava utká s týmem Liberce, Mladé Boleslavy a Komety Brno. Díky skvělému závěru se svěřenci trenéra Michala Broše dostali do první dvanáctky a vyhnuli se tak skupině o udržení. „Dostat se do první dvanáctky týmů, které už nebudou ohroženy starostmi o sestup, byl primární cíl,“ vyjadřuje svou spokojenost trenér juniorů Michal Broš.

Cíl uniknout příčkám, které znamenají boj o udržení, byl splněn a proto je důležité si stanovit další cíle, kterých budou chtít mladíci dosáhnout. „Když jsme si potvrdili to, že mezi nejlepší týmy patříme a i během sezony jsme s každým odehráli solidní zápasy, tak by stálo za to si vytyčit další cíl a zkusit se porvat o pozici v play-off,“ dodává trenér.

V nadstavbové části, do které jdou junioři z desáté příčky, je čeká Liberec, Mladá Boleslav a Kometa Brno. S těmito týmy nemá Dukla moc příznivou bilanci, protože ani jeden zápas s těmito soupeři nedokázali junioři dotáhnout do vítězného konce a získat tři body. „Očekávám, že bychom nějaké body mohli ukrást. Jsou to mužstva, která nám nesedí, ale když to vezmu reálně, tak Boleslav nás přehrála dvakrát, ale s Libercem jsme hráli dvakrát vyrovnaný zápas. Když vezmu Kometu, tak první extraligový zápas jsme tam odehráli výborně a druhý zápas nás tady vyškolil Eduard Šalé. V součtu s přátelskými zápasy před sezonou, tak máme s Kometou polotragické skóre, ale tam si myslím, že nějaké body uděláme,“ sděluje svá očekávání bývalý hráč Sparty Praha.

K základním stavebním kamenům juniorského týmu Dukly patří bezpochyby gólman Filip Maláč, který si v této sezoně připsal tři čistá konta, lapil 1 104 střel a do statistik se zapsal i čtyřmi asistencemi. „Filip Maláč byl ten základní stavební kámen. Bez stabilního spolehlivého gólmana se mužstvu špatně pracuje a špatně dosahuje nějakých výsledků.“ K lídrům patřili také Matouš Menšík, Patrik Čermák a Josef Vyvial. Tito hráči jsou na prvních třech pozicích v kanadském bodování týmu. „Musím zmínit, že na poslední třetinu základní části jsme postavili útok Čermák, Menšík, Vyvial, který se chopil lídrovské role a spoustu důležitých zápasů překlápěli výsledek na naší stranu. Myslím si, že velkou sílu jsme měli v soudržnosti a v obětavosti. Ve chvíli, kdy mužstvo hrálo zodpovědně a obětavě, tak jsme byli schopní porazit kohokoli,“ hodnotí své svěřence Michal Broš s tím, že někteří lídři juniorky by nyní mohli dostat prostor v kádru A-týmu. Což je sice pro juniorku oslabení, ovšem tak zněl původní plán.

Trenér Michal Broš o základní části

Autor videa: Tomáš Lysý