Aktuální opatření: Do hlediště smí očkovaní i neočkovaní diváci, respirátory zůstávají

15.02.2022 / Vladimír Šťastný

Díky lepšící se pandemické situaci v České republice ohledně koronaviru Covid-19 sáhla vláda k postupnému rozvolňování opatření. Co se týče opatření pro diváky sportovních zápasů, nastává od 10. února 2022 zásadní zlom v tom, že do hlediště smí i neočkovaní lidé. Nikdo se při vstupu na sportoviště již nemusí prokazovat tzv. bezinfekčností.

V návaznosti na výše uvedené lze konstatovat že:
- konání hromadné akce v období od 10. 2. 2022 do 18. 2. 2022 je omezeno maximálním počtem účastníků 100 (myslí se hráči, trenéři, rozhodčí apod.)
-návštěvnost této akce může činit maximálně 1.000 osob, aniž by se tyto osoby musely prokazovat splněním podmínek tzv. „bezinfekčnosti“.

Toto nařízení vlády ČR platí pouze od 10. 2. do 18. 2. a poté od 19. 2. bude nahrazeno novým nařízením. Změny v novém nařízení jsou následující:
-konání hromadné akce bude v daném období omezeno maximálním počtem účastníků 500 (myslí se hráči, trenéři, rozhodčí apod.),
-návštěvnost této akce může činit maximálně 500 osob v případě, že tyto nemohou být usazeny, nebo 1.000 osob v případě, že tyto jsou usazeny s tím, že návštěvnost může být zvýšena o 50% kapacity z počtu nad 1.000 osob (tedy má-li zimní stadion kapacitu k sezení 3.000 míst, může návštěvnost činit 1.000 osob + 50% z 2.000 osob = celkem 2.000 diváků) – opatření nepřipouští kombinaci počtu diváků na stání a na sezení,
-prokazování tzv. bezinfekčnosti v tomto období opět nebude nutné ani u diváků, ani u ostatních osob (hráči, rozhodčí apod.).

„Jsem velmi rád, že konečně po dlouhé době mohou do hlediště všichni diváci. Dukla potřebuje diváckou podporu. Uvítají ji zejména hráči na ledě, ale vzhledem k nepříznivým ekonomickým podmínkám, které postihly všechny sportovní kluby, je každá prodaná vstupenka vítanou pomocí pro klub. Velkou ranou pro klub je i zdražení energií v roce 2022 o více než 300%. S tím se samozřejmě při sestavování rozpočtu pro letošní sezonu nepočítalo. Hráči na ledě předvádí atraktivní hokej, to jsme viděli třeba při utkání s Litoměřicemi a věřím, že v tomto trendu odehrají zbytek základní části a posléze i play-off,“ sdělil jednatel klubu HC Dukla Jihlava Bedřich Ščerban.

Režim vstupu na nejbližší zápasy zůstává stejný, jako byl doposud. Pokladny, jedna v parku u vchodu C a jedna naproti vysoké škole u vchodu G se otevřou v 16:45 hodin. Bez omezení je v provozu automatická pokladna u Infocentra CZ LOKO arény. Vstupenky pro jednotlivé zápasy se dají zakoupit taktéž online na webu Ticketportal – viz. možnost koupě zde. K dispozici pro vstup do haly zůstávají tři vchody v sektoru stání C z parku a dva vchody od vysoké školy (vchod G). Vchody se otevřou taktéž v 16:45 hodin.

Stánky s občerstvením, které provozuje ve vlastní režii Dukla Catering, budou otevřeny na tribuně A, na tribuně C (Ježkův bar) a venku před vchodem C z parku. Pro všechny diváky stále platí nasazení respirátoru uvnitř CZ LOKO Arény.

Těšíme se na shledanou při domácích zápasech Dukly Jihlava v CZ LOKO Aréně