Kluci mi vždy vysvětlili, co a jak dělat, říká po premiéře Hynek Peš

24.02.2022 / Tomáš Lysý

Trenéři Viktor Ujčík s Karlem Nekvasilem letos dávají příležitost hráčům z dorosteneckého týmu, který patří k nejlepším v republice. Po Martinu Matějíčkovi a Kevinu Coufalovi dostal příležitost v A-týmu i Hynek Peš, který nastoupil hned po boku legend Tomáše Čachotského a Josefa Skořepy. „Přijali mne dobře. Když jsem byl malý, chodil jsem se na Duklu dívat. Jsem rád, že jsem jim mohl být k ruce a hrát s nimi v lajně,“ povídá šestnáctiletý hokejista, jenž při premiéře zaznamenal dvě asistence.

Leckdo by si před takovou premiérou přišel hodně nervózní a nebylo by se čemu divit. Podobné to bylo i u útočníka Hynka Peše, který měl prakticky celý týden na vstřebání. „Už minulý týden ve čtvrtek na tréninku dorostu mi pan Melenovský oznámil, že budu hrát za A-tým. Nervozita určitě byla, ale že by to bylo tak hrozné, to ne,“ usmívá se Hynek Peš, jenž hrál v jedné formaci s Tomášem Čachotským a Josefem Skořepou. Oba dva mají za Duklu odehráno kolem 1300 zápasů! „Přijali mne dobře a když jsem udělal nějakou chybu, tak jsme si to vysvětlili. Bylo to dobré a jsem rád, že jsem jim mohl být k ruce a hrát s nimi v lajně,“ dodává jedním dechem.

K dobrému zápasu přispěla i divoká první třetina, kterou Dukla vyhrála 4:2. Na první dvě jihlavské branky sice dokázaly Benátky zareagovat, na další dvě už nikoliv. „Do první třetiny jsme vstoupili dobře. Dali jsme čtyři góly, ale pak jsme trošku polevili a kouč nám v kabině něco řekl. Pak už se to vyvíjelo podle našich představ a dovedli jsme zápas do vítězného konce,“ hodnotí naprosto výstižně celé utkání. Proti dalšímu sestupujícímu celku tentokrát Dukla body neztratila a pojistila si čtvrté místo v tabulce. „Bylo to hodně náročné, když hrajete proti týmu, který je dole a sestoupil. Ale vyhráli jsme a to je hlavní,“ sděluje Hynek Peš.

Pro mladého hokejistu je start za A-tým samozřejmě cenný, ale soustředí se primárně na kategorii, kam patří. „Prioritou je určitě dorost. Chceme udělat nějaký dobrý výsledek a uvidíme, jak to půjde,“ říká nadaný hokejista, který při prvním utkání v Áčku nasbíral dvě asistence. „Ale mohl k nim být ještě gól. Bylo k němu blízko a mrzí mne, že jsem ho nedal,“ uzavírá rozhovor odchovanec jihlavského hokeje.

Tisková konference: Karel Nekvasil (Dukla) – Antonín Nečas (Benátky)

Autor videa: Tomáš Lysý

Sestřih zápasu: HC Dukla Jihlava – HC Benátky nad Jizerou 7:4

Autor videa: HZStv1