Dorost zahájí play-off sérií s Olomoucí

06.03.2022 / Daniel Lhotský

Dorostenci dokázali v nadstavbě, stejně jako v základní části, uhrát druhé místo v tabulce a díky tomu se v úvodním kole play-off vyhnou nejsilnějším soupeřům. V osmifinále narazí na Olomouc, která si musela účast v play-off vybojovat ve skupině o účast v play-off. Do skupiny pro dvanáct nejlepších, kteří měli vyřazovací souboje jisté už od prosince, se totiž nedostala. Úvodní zápas série se odehraje ve středu 9.3. od 18 hodin v CZ LOKO Aréně.

Olomouc se s Duklou utká v této sezoně poprvé. Na postup do skupiny o pořadí v play-off totiž Olomouci chyběly pouhé tři body. Svoje působení ve skupině o účast v play off ovšem zvládla na výbornou a díky prvnímu místu v tabulce měla play-off jisté, bez ohledu na celkový bodový zisk. Osmifinále se bude hrát na dva vítězné zápasy, Dukla jako lepší tým po nadstavbě bude mít výhodu dvou domácích zápasů. Pokud by Jihlava postoupila do čtvrtfinále, začínala by opět doma a měla by jeden domácí zápas navíc.

Nejproduktivnějším hráčem Jihlavy v nadstavbě byl Hynek Peš. Ten sice naskočil pouze do deseti zápasů ve skupině o pořadí v play-off, v nich ovšem dokázal zapsat 18 bodů za 8 gólů a 10 asistencí. O pouhý bod méně si připsali Matěj Vojáček s Jakubem Modlem. V obraně Dukly se bodově nejvíce dařilo Tomášovi Vandasovi. Ten nastoupil do všech dvaceti zápasů nadstavby a v nich vybojoval 8 bodů za 2 góly a 6 asistencí. V dresu Olomouce byl bodově i střelecky nejproduktivnější Jakub Belan, který ve dvaceti zápasech nadstavby získal 29 bodů za 14 gólů a 15 asistencí. Svěřenci trenéra Melenovského si budou muset dávat pozor i na nejproduktivnějšího obránce Olomouce Tomáše Galvase, který s 5 góly a 11 asistencemi patřil k nejlepším hráčům svého týmu, co se bodů týče.

.

Rozpis osmifinále

první utkání: Dukla - Olomouc 9.3.

druhé utkání: Olomouc - Dukla 11.3.

případné třetí utkání: Dukla - Olomouc 13.3.