Přerov je silný tým, hlásí obránce Ondřej Kachyňa

09.03.2022 / Vladimír Šťastný

Po jihlavských dorostencích zasáhnou do bojů play-off Chance ligy v sezoně 2021/22 také hokejisté A-týmu. Čtvrtfinále startuje domácím dvojzápasem s celkem HC Zubr Přerov ve čtvrtek 10. a v pátek 11. března. V týmu Dukly do bojů o semifinále nastoupí i mladý obránce Ondřej Kachyňa. „Moc se na play-off těším, je to sen každého hokejisty postupovat co nejdále,“ říká před rozhodující částí sezony. Vstupenky na první dva domácí zápasy čtvrtfinále můžete nakoupit přes síť Ticketportal.

„Nejdůležitější část sezony je před námi, čeká nás ještě ve středu a ve čtvrtek trénink a ve čtvrtek odpoledne jdeme na to a uvidí se,“ hlásí mladý obránce Ondřej Kachyňa. Přípravě před čtvrtfinále play off předcházelo krátké volno, poté již začal tým pracovat naplno. „Krátké volno nám pomohlo jak po psychické, tak i po fyzické stránce. V trénincích se objevují některé nové prvky, tréninky se zkracují, pracujeme na činnostech v obranném i útočném pásmu,“ pokračuje Ondra.

Třiadvacetiletý rodák z Hodonína přišel do Dukly v letošní rozběhlé sezoně z Kolína jako výměna za dalšího beka Jána Nika. Za oba celky Chance ligy tak odehrál zhruba stejný počet utkání. V Kolíně zasáhl do jedenadvaceti zápasů, v Jihlavě stihl odehrát o tři mače více a nutno podotknout, že se mu na Vysočině dařilo více. Zatímco v týmu Kozlů z Kolína vstřelil jednu branku a na jeden gól přihrál, v Jihlavě se trefil do černého dvakrát a k tomu přidal dalších šest asistencí. To stejné ovšem platí i u Jána Nika. Ten se v Jihlavě „protrápil“ jen ke čtyřem asistencím, zatímco v Kolíně vstřelil dva góly a zaznamenal ještě jedenáct asistencí. V tomto případě se výměna vyplatila oběma hráčům i oběma klubům. „Po příchodu do Dukly jsem stihl odehrát celkem dost utkání, některé zápasy byly dobré i přesto, že jsme měli v týmu spoustu zraněných hráčů,“ ohlíží se za odehranými zápasy v Dukle. Otázkou je, jak je se svými výkony v Dukle spokojený sám hráč? „Vždycky se říká, že to může být lepší, ale jsem celkem spokojený,“ dodává.

Jihlavští hokejisté vyfasovali do čtvrtfinále play-off velice zdatného soupeře – HC ZUBR Přerov a jelikož se jedná o souboj čtvrtého s pátým, nemůže to být ani jinak. Hokejisté z Hané budí svými výkony a výsledky ke konci základní části Chance ligy respekt. Z posledních třinácti zápasů pouze jednou prohráli za tři body a jednou prohráli po samostatných nájezdech, v ostatních případech se radovali z výhry. „Přerov je dobrý, silný tým, dobře organizovaný. Hraje velmi dobře v obraně a směrem do útoku si hráči s ničím nedělají těžkou hlavu a hrnou to do dopředu,“ komentuje hru Přerova Ondřej Kachyňa.

Ondřej Kachyňa na výměně Dukla – Kolín za Jána Nika vydělal. Alespoň co se postupu do další fáze soutěže týče. Zatímco Kolín se statečně rval v předkole proti Prostějovu, ale vypadl 1:2 na zápasy, Jihlava odhodlaně čeká na start čtvrtfinále. Foto: Nela Dittrichová

Čtvrtfinále play-off Chance ligy se hraje pouze na tři vítězná utkání. Pro někoho to může být výhoda, pro dalšího nevýhoda, jak to vidí mladý obránce? A o jak velký rozdíl se jedná v případě, že se hraje pouze na tři vítězná utkání? „Je to rozdíl, samozřejmě, hraje se o zápas méně. A myslím, že to je dobře, protože potom alespoň zůstane více sil do dalších bojů,“ hlásí výhodu směrem k týmu, který postoupí.

Odchovanec hodonínského hokeje přestoupil ještě v dorosteneckém věku do týmu HC Motor České Budějovice, poté si odskočil na dvě sezony za moře, kde hrál mládežnický hokej v Kanadě a Americe. Po návratu do Čech se vrátil do Českých Budějovic a vyzkoušel si juniorský, tak i seniorský hokej ve druhé nejvyšší české hokejové soutěži. V posledních letech hostoval i v jiných celcích Chance ligy, hrál v Litoměřicích, Kadani, Havířově a naposledy ve zmíněném Kolíně.

Poslední play-off odehrál Ondra Kachyňa v sezoně 2018/19 v dresu Českých Budějovic, následující dvě sezony se jeho týmy do vyřazovacích bojů neprobojovaly. Jak se tedy těší na nadcházející duely? „Moc se na play-off těším, je to sen každého hokejisty postupovat co nejdále. Tehdy v Motoru jsme si prošli vyřazovací částí a baráží, těším se a věřím, že zde zažiji něco podobného,“ zakončuje rozhovor Ondřej Kachyňa.

Ondřej Kachyňa před startem čtvrtfinále 2022

Autor videa: Vladimír Šťastný