Od druhé třetiny z nás spadla nervozita, hodnotí Adam Veselský výhru v prvním osmifinále

09.03.2022 / Tomáš Lysý

Dorostenci Dukly mají za sebou úspěšný vstup do osmifinálové série. Doma proti Olomouci sice čekali na branku až do 40. minuty, v ní se ale trefili dvakrát a položili základ k vítězství. Ačkoliv Hanáci rychle snížili na 1:2, Jihlava nakonec ovládla první utkání výsledkem 3:1 a má blíže k postupu do čtvrtfinále. „Budeme doufat, že druhý zápas v Olomouci zvládneme. Ale bude to určitě hodně těžké,“ hodnotí útočník Adam Veselský postupové vyhlídky před čtvrteční odvetou na Hané.

Play-off maže rozdíly. Bylo to vidět v některých zápasech osmifinále, které má na programu osm sérií. Olomouc, která hrála spodní nadstavbu – a byla v ní nejlepší – Jihlavu hodně trápila. „Šlo o první zápas play-off, takže byl těžký. Olomouc hrála hodně defenzívní hokej a blbě se dostávalo k jejich brance,“ hodnotí zápas Adam Veselský, který přiznává, že před vyřazovacími boji byl nervózní. Však pro všechny hráče šlo o vůbec první play-off v kariéře, loni totiž sezonu zrušil covid-19. „V první třetině panovala velká nervozita. Bylo to první play-off. Ale před druhou třetinou jsme si říkali, že to musíme hodit za hlavu. A na jejím konci nám to tam konečně padlo,“ říká k průběhu utkání.

A skutečně. V rozmezí času 39:06 – 39:43 se totiž prosadili Kevin Coufal s Adamem Veselským. „Při mém gólu jsme se dostali do útočného pásma. Vašek Kudrna dobře napadal, shodil jsem mu puk za branku a on mi ho hodil zpátky. Byl jsem sám před brankářem a zakončil jsem,“ popisuje svou premiérovou trefu v play-off reprezentační útočník do šestnácti let. Olomouc sice ve třetí třetině snížila, ale po trefě Hynka Peše z 55. minuty už bylo jasno. „Pak z nás spadl stres a už se nám hrálo mnohem lépe,“ dodává „Veslo“.

Jihlavští hokejisté určitě mohli poděkovat za vítězství také brankáři Adamu Černému, který pustil pouze jednu branku. Ostatních 24 zákroků měl úspěšných. „Zápas byl pro našeho gólmana těžký, jelikož soupeř nahazoval puky a dorážel. Adam si zaslouží pochvalu,“ sděluje Adam Veselský. A pochvalu si zaslouží i další věci kolem zápasu. Dukla pojala play-off hodně vážně. DJ Milan Horák už na rozbruslení pustil play-list, jenž si vybrali sami hráči a jejich oblíbené písně pouštěl i běhen zápasu. Trenéři Marek Melenovský s Přemyslem Tobolou na sebe vzali slušivé obleky. Marketing Dukly opět připravil do kabiny grafickou „cestu“ do osmifinále a vyřazovací boje vzali vážně i fanoušci, kterých se v ochozech sešlo 250. „Chtěli bychom jim poděkovat, že došli na zápas. Hrálo se úplně jinak,“ zakončuje rozhovor Adam Veselský.

Adam Veselský po výhře v prvním osmifinále nad Olomoucí

Autor videa: Tomáš Lysý