Dorostenci budou bojovat o semifinále s Bílými Tygry

15.03.2022 / Daniel Lhotský

Dukla zvládla osmifinále play-off v nejkratším možném čase a po dvou výhrách nad Olomoucí postoupila do čtvrtfinále. V tom narazí na Liberec, který v nesmírně vyrovnané skupině o pořadí v play-off obsadil třetí místo. V osmifinále stejně jako Jihlava postoupil už po dvou odehraných zápasech. Díky lepšímu postavení v tabulce po nadstavbě začne série v Jihlavě už tuto středu od 18 hodin.

Duklu čeká ve čtvrtfinále další náročná zkouška v cestě za úspěchem v play-off. Bílí Tygři totiž v sérii proti Karlovým Varům ani jednou neprohráli, a dokonce vyhráli sérii bez inkasovaného gólu. V prvním utkání v Liberci domácí zvítězili 2:0 a venku po vydařené první třetině 5:0. Jihlava má Liberci co vracet, při posledních vzájemných zápasech v nedohrané sezoně 2019/20 tým ze severu Čech ani jednou neporazila. Ve čtvrtfinále už k postupu nebudou stačit jen dvě vítězná utkání, vítěz série bude muset třikrát zvítězit. Liberec sice posbíral v průběhu nadstavby o bod více než Dukla, jenže se umístil až na konečném třetím místě nadstavby a výhoda prvního zápasu doma a případného pátého, rozhodujícího utkání tak připadla Dukle.

Obrana Dukly si bude muset dávat velký pozor na Jaromíra Péreze se Samuelem Fialou. Oběma útočníkům Liberce se dařilo už v nadstavbě a po sérii s Karlovými Vary drží průměr přes 1 kanadský bod na zápas. Svůj potenciál může ještě ukázat také Radek Janata, v play-off zatím vstřelil sice jen jeden gól, v nadstavbě ovšem skóroval celkem třináctkrát a stal se i nejproduktivnějším hráčem celé nadstavbové skupiny A. Nic jednoduchého nečeká ani na útok Jihlavy. Vojtěch Hambálek předváděl v nadstavbě stabilně dobré výkony a s úctyhodnou úspěšností zákroků přes 92% také patřil k tomu nejlepšímu v nadstavbě. V osmifinále naskočil do obou zápasů a odešel z nich bez inkasované branky.

PROGRAM ČTVRTFINÁLE PLAY-OFF

První zápas: 16.3., 18:00: Dukla - Liberec (CZ LOKO Aréna)

Druhý zápas: 17.3., 13:00: Dukla - Liberec (CZ LOKO Aréna)

Třetí zápas: 20.3., 12:00: Liberec - Dukla

Případný čtvrtý zápas: 21.3.: Liberec - Dukla

Případný pátý zápas: 23.3.: Dukla - Liberec