V pátém utkání bude rozhodovat připravenost a víra ve své schopnosti, povídá Filip Seman

16.03.2022 / Tomáš Lysý

Jihlavští hokejisté měli dobře našlápnuto k tomu, aby v úterý 15. března 2022 postoupili do semifinále play-off. Na ledě Přerova vedli po polovině zápasu 2:0, ale zápas velmi ovlivnila situace ze samotného konce druhé třetiny, kdy snižující domácích na 1:2 dle Duklou dostupných záběrů padla sekundu po konci dvacetiminutovky. Zubři ve třetí třetině vyrovnali a v prodloužení rozhodli zápas. Série tak jde do rozhodujícího pátého utkání. „Mé zkušenosti s rozhodujícími zápasy jsou různé. Někdy vítězné, někdy proherní. Zažil jsem jich hodně a člověk v nich nikdy neví. Jde do toho s tím, že to může být poslední zápas sezony a chce ho vyhrát,“ hovoří zkušený útočník Filip Seman.

Čtvrtý zápas se pro Duklu vyvíjel dobře. Konečně se v průběhu utkání ujala vedení jako první a ve 33. minutě ho ještě navýšila. Stav 2:0 po polovině utkání byl více než nadějný. „Zápas byl hodně vyrovnaný. Tentokrát jsme měli šťastnější vstup do zápasu. Podařilo se nám využít přesilovku a ve druhé třetině jsme náskok navýšili. Pak jsme trošku přenechali iniciativu Přerovu a soustředili se více na defenzívu Bohužel v oslabení na konci druhé třetiny jsme situaci špatně vyřešili a sekundu po konci třetiny dostali gól. Ale s tím už nic neuděláme,“ říká Filip Seman. Čtveřice rozhodčích ve složení Robert Čech, Radek Wagner – Pavel Blažek, Jan Vašíček totiž nebyla úplně pozorná a nevšimla si, že branka Přerova na 1:2 padla sekundu po konci druhé části hry. Je smutné, že ani během play-off není možnost použít (stejně jako v celé základní části) systém videorozhodčího. „Situace pro nás byla nešťastná. Ale nic se s tím už nedá dělat. I tak jsme mohli zápas zvládnout. Vedli jsme sice jen 2:1 a bylo to o to těžší, ale rozhodně nešlo o jedinou věc, která by nás stála utkání,“ dodává jihlavský útočník.

Ve třetí třetině měli Přerovští více ze hry a v čase 52:11 srovnali na 1:1. Opět trošku šťastným gólem, ovšem nyní zcela regulérním. „Vedli jsme 2:1 a snažili se dobře bránit. Ale přišel trošku nešťastný gól, kdy jsme puk kopli pod branku a soupeři se to odrazilo do brány. Pak jsme měli nějaké šance, i v prodloužení. Ale bohužel jsme nedali gól. Při rozhodujícím momentu jsme si před brankou nepohlídali hráče a Přerov využil v prodloužení svou jedinou šanci,“ smutní Filip Seman.

Série tak dospěla do rozhodujícího zápasu. Páté utkání série se odehraje ve čtvrtek 17.3.2022 a informace ke vstupenkám najdete zde. Dukla má v této sezoně heslo neuhneme a shoda okolností je, že v pátém utkání opravdu už nejde nikam uhnout. „Rozhodovat bude připravenost, víra ve schopnosti a vůle, kdo bude více chtít. I více štěstí se přikloní k týmu, který více chce. Musíme se dát dokupy, dobře zregenerovat, připravit se na utkání a dát do něj všechno,“ povídá útočník, který dobře zná pocit zápasů na krev. „Mé zkušenosti jsou různé. Někdy vítězné, někdy proherní. Zažil jsem těchto zápasů hodně, ale člověk nikdy neví. Jde do toho s tím, že to může být poslední zápas sezony. Chce ho vyhrát, ale může se v něm stát cokoliv,“ uzavírá rozhovor útočník, který za Duklu odehrál 340 zápasů s bilancí 98+101.

Filip Seman po prohře ve čtvrtém utkání čtvrtfinále proti Přerovu

Autor videa: Tomáš Lysý

Sestřih zápasu: HC ZUBR Přerov – HC Dukla Jihlava 3:2 pr.

Autor videa: Tomáš Lysý