Malí Dukláci ovládli turnaj pod širým nebem

18.03.2022 / Tomáš Lysý

Mladí hokejisté HC Dukly Jihlava ročníku 2013 se zúčastnili o víkendu na konci ledna dobře obsazeného turnaje, hraného pod širým nebem, tedy tzv. Winter Classic v Plané nad Lužnicí. Turnaje se zúčastnilo jedenáct týmů, které byly rozděleny do dvou skupin. Ve finále zdolali červenožlutí mladíci silný Mountfield Hradec Králové. Některé z těchto hráčů jste mohli vidět při utkání v minihokeji o druhé přestávce druhého čtvrtfinálového zápasu proti Přerovu.

Den před turnajem se odhlásilo jedno mužstvo kvůli covidu-19. Dukly se to ale nedotklo, jelikož ve skupině odehrála pět utkání a v play-off přidala další tři utkání. Všechna vyhrála!

V základní skupině si nejprve kluci poradili s týmem Benátky nad Jizerou 12:2, poté s týmem HC Lev Slaný 8:3 a program druhého dne jim také vyšel. Totálně rozstříleli HC Tábor 24:1, s Hvězdou Praha si poradili 10:2 a skupinu zakončili výhrou nad Slavii Praha RED 9:2.

Vítězstvím ve skupině si Dukla zajistila postup z prvního místa do vyřazovacích bojů a nejprve jí čekalo čtvrtfinále. Orli Znojmo ale nepředstavovali pro Duklu žádný problém – výhra 12:0! V semifinále čekal Jihlavu tuhý boj se Slavii Praha RED, která vyřadila lépe postavený tým z druhé skupiny Kobru Praha. Ve vzájemném skupinovém zápasu šlo o tuhý boj s množstvím šarvátek. Ale v semifinále se hráči soustředili na hokej, který vyhrála Dukla v poměru 7:3.

Ve finále čekal Duklu velmi silný tým HC Mountfield Hradec Králové, vítěz druhé skupiny. Dukla ve vyrovnaném utkání zvítězila 8:7 a mohla se radovat z celkového vítězství!

Poděkování patří organizátorům turnaje, který se obešel bez jediného problému, a zejména hráčům za své vzorné chování mimo led a předvedené výkony na ledě. Zápasy kluci odbojovali a odmakali až do konce a byli po celou dobu týmem. Nechceme zapomenout, že vítězství patří i spoluhráčům a kamarádům z kabiny, kteří na turnaji nebyli, svými výkony vytváří konkurenci a každým trénink se kluci posouvají vpřed.

Vítězná sestava Dukly

Brankář: Lukáš Bourek
Hráči: Vítěk Drdla, Mikuláš Duben, Albert Havel, Šimon Kodýtek, Vojtěch Lorenc, Josef Němec, Patrik Paška, Štěpán Štancl a František Tomáš
Trenéři: Jakub Venc – Petr Bourek a Jan Lorenc

Foto: Jakub Venc