V pátém utkání se vrátíme k tomu, co fungovalo, povídá útočník Filip Helt

26.03.2022 / Tomáš Lysý

Tři zápasy semifinálové série proti Sokolovu Dukla vyhrála a držela tak v play-off šňůru čtyř výher v řadě. Pátý korálek na vítězství ale nenavlékla, proto vyzve Sokolov popáté, tentokrát v domácím prostředí. „Ve čtvrtém utkání jim to tam napadalo, naopak k nám se méně odrážely puky. Chybělo tam i trošku štěstí,“ hodnotí čtvrtý zápas forvard Filip Helt, který srovnával na 1:1.

Čtvrté pokračování semifinále nabídlo zcela jiný průběh než předešlé utkání na sokolovském ledě. Tentokrát šel Baník do vedení. Dukla sice ihned srovnala, ale ve druhé části si domácí vytvořili rozhodující náskok dvou branek. „Tolik jsme nemysleli na to, že po předešlé vysoké výhře je samozřejmostí tady urvat i druhý zápas. Ale je jasné, že nastavení v hlavě je pohodlnější – když vyhrajete 6:0, tak druhé utkání půjde samo. Hodně rychle jsme si však uvědomili, že nic nepůjde samo. Zabrali jsme a škoda, že soupeř zápas nakonec dotáhl,“ mrzí Filipa Helta, který našel i další důvody porážky. „Ve čtvrtém utkání jim to tam napadalo. K nám se méně odrážely puky. Ve třetí třetině jme také měli hodně šancí, ale puk vždycky nějak uskočil. Prostě smůla, chybělo nám tam trošku štěstí,“ dodává rychlý útočník.

Recept pro páté semifinále má tak naprosto jasný a tuší, co by na Sokolov mohlo opět fungovat. „Říkali jsme si, že do toho půjdeme s naším hokejem a vrátíme se k tomu, co fungovalo. Odpočineme si, abychom načerpali nějaké síly a půjdeme v plných silách do pátého zápasu, ve kterém chceme sérii ukončit,“ hlásí jednoznačně útočník s číslem 21.

Třiadvacetiletému štírkovi se v play-off proti Sokolovu střelecky daří. Zatímco v celé základní části včetně čtvrtfinále proti Přerovu nasbíral všeho všudy osm branek, v semifinále zatížil sokolovské konto čtyřmi brankami. Ty si rozdělil rovnoměrně do všech čtyř zápasů. „Daří se mi jen v této sérii,“ směje se. „S Přerovem mi to tam nepadalo, ale jako lajna jsme hráli dobře a vytvořili jsme si hodně šancí. Akorát jsme neměli štěstí v koncovce. Teď to tam padá, za což jsem rád. Puk se mi odráží i kolikrát hodně se štěstím. Jsem jen rád, ale ve čtvrtém semifinále to nebylo k ničemu, což mne štve mnohem více,“ uzavírá rozhovor.

Filip Helt po prohře ve čtvrtém semifinále proti Sokolovu

Autor videa: Tomáš Lysý

Sestřih zápasu: HC Baník Sokolov – HC Dukla Jihlava 4:2

Autor videa: HokejkaTV