Oddíl krasobruslení Dukly se zúčastnil Mistrovství republiky v synchronizovaném bruslení

01.04.2022 / Tomáš Lysý

Také v letošní sezoně 2021/2022 se řada soutěží v synchronizovaném krasobruslení rušila kvůli pandemii koronaviru. Naštěstí k řadě akcí došlo a jednou z nich bylo Mistrovství České republiky v synchronizovaném bruslení. Vedle několika týmů se republikového šampionátu účastnily také jihlavské týmy Uno (kategorie Pre Juvenile), Prima (Juvenile), Trend (Basic Novice) a Gemini (Junior ISU).
Kompletní fotogalerii z Mistrovství ČR najdete zde.

„Máme za sebou málo soutěží, koncem roku 2021 se soutěže ještě rušily kvůli covidu. Snažíme se přijímat každé pozvání na soutěž, vydali jsme se tady do Budapeště na Óbudai Christmas Cup 2021, což byla skvělá akce pro všechny naše týmy. Jsme ve všech kategoriích věkově nejmladší a potřebujeme nabrat hodně zkušeností,“ říká trenérka jihlavského krasobruslení Linda Haferníková a pokračuje: „V lednu 2022 jsme byli jen se dvěma staršími týmy v Salcburku. Soutěž provázela velmi přísná opatření, bylo povinné očkování starších závodnic a PCR testy u nás a na místě, což bylo celkově organizačně náročné a nepříjemné.“

Tým Gemini na MČR v Pardubicích

Hned na začátku tohoto roku se podařilo zorganizovat soutěž také na jihlavském kolbišti, kterou byl Jihlavský ježek. Tradiční soutěžení v synchronizovaném bruslení se v srdci Vysočiny pořádá už několik let. „Nejlepší soutěží doposud byl Jihlavský ježek, pořádaný 8. ledna 2022, tedy hned po Vánocích. Snažili jsme se účastníkům připravit co nejpříjemnější prostředí a díky podpoře našeho klubu a vedení zimního stadionu a také díky pomoci všech rodičů z oddílu se nám podařilo nemožné. Ve stále zpřísněné době jsme nabídli kvalitní soutěž, pozvané týmy byly nadšené a všichni spokojeni,“ říká Linda Haferníková k domácí soutěži.

Tým Trend

Oddíl krasobruslení Dukla Jihlava – mládež se zúčastnil také republikového šampionátu. „Mistrovství v Pardubicích se konalo v době našich jarních prázdnin, termín byl posunutý a uspěli jsme dle předvedení našich volných jízd. Juniorky předvedly úžasné výkony v obou programech a zanechaly vysoký dojem, po stříbrném krátkém programu sestoupily po vydařené jízdě na bronz – soupeři byli úspěšní. Tým Trend vyhrál a předvedl krásnou choreografii na téma z filmu Showman. Prima si vybrala jízdu s více pády a body na medaile po srážkách od rozhodčích nestačily, což je zapříčiněno tím, že holky mají na svůj mladý věk náročnou jízdu a snad se jim povede zase příště,“ informuje jihlavská trenérka a chválí i nejmenší týmovou kategorii. „Uno je na začátku své kariéry, děti jsou roztomilé a mají před sebou hodně práce a cílů. Jejich Tři oříšky pro Popelku braly stříbro. Další soutěží je pro nás Jihlavský ježek 2. dubna 2022. Hlásí se nám tradičně hodně týmů ze zahraničí a my se těšíme na přípravy a hladký průběh soutěže, která by měla uzavřít naši krasobruslařskou éru na starém dobrém zimáku,“ sděluje Linda Haferníková a zve všechny příznivce krasobruslení, ať se přijdou na tradiční soutěž do CZ LOKO Arény v sobotu 2. dubna 2022 podívat.

Tým Prima

„Přijímáme pozvánky na exhibiční vystoupení na cizí stadiony, rádi přijedeme s našimi týmy,“ dodává na závěr článku Linda Haferníková.

Tým Uno