Doufám, že fanoušci ukáží Valachům, že se v Jihlavě také dobře fandí, přeje si Josef Skořepa

05.04.2022 / Tomáš Lysý

Druhé finále play-off Chance ligy mělo opravdu dramatický průběh. Vsetín dvakrát vedl, Dukla dvakrát srovnala a v oslabení tří proti pěti šla dokonce do vedení, když se trefil kapitán Josef Skořepa. Valaši pak otočili průběh zápasu, ale Jihlava patnáct sekund před koncem srovnala na 4:4. O to více mrzí, že vítězný gól Vsetína v prodloužení padl také v soupeřově přesilovce pět na tři a Jihlava s poslepovanou sestavou na druhou výhru v sérii nedosáhla. „Celý zápas jsme hráli na tři lajny, ale porvali jsme se s tím a zápas jsme odehráli fakt slušně. Nemáme se za co stydět. Nebýt faulů, tak bychom dokázali na tři lajny vyhrát,“ myslí si jihlavský lídr.

Tomáš Čachotský, Tomáš Harkabus, Tomáš Valenta. Citelné oslabení postihlo Duklu před druhým finálovým zápasem na ledě Vsetína. První dva hokejisté chodí na přesilové hry, všichni tři pak i na oslabení, takže trenéři museli kompletně překopat sestavu. „Zápas byl pro nás těžší, jelikož jsme hráli celý zápas na tři lajny. Ale porvali jsme se s tím, hráli jsme fakt slušně a nemáme se za co stydět,“ myslí si kapitán Josef Skořepa, který lituje častých faulů. Vždyť Vsetín hrál dvakrát přesilovku pět na tři, kterou v obou případech využil, podruhé v prodloužení. „Tohle by se v play-off nemělo stávat ani jednou. Budiž, jednou, ale nikoliv proti takovému mančaftu a ve finále, protože v něm hrají dvě výborná mužstva a dokáží toho využít. My jsme sice v oslabení tři na pět dali gól, ale v prodloužení jsme v něm inkasovali. Škoda, že jsme si zápas zkazili vyloučeními. Nebýt těchto faulů, tak dokážeme ve třech lajnách vyhrát,“ myslí si zkušený hokejista.

Josef Skořepa chytil v play-off výbornou formu. Po čtvrtfinále s Přerovem, ve kterém střelecky mlčel, má na kontě v sedmi zápasech hned pět branek. Na ledě Vsetína se trefil i při oslabení tří proti pěti a poslal svůj tým do vedení 3:2. „Nestává se to, ale tušil jsem, že oni budou hrát na Jirku Říhu, tak jsem trošku podváděl. Díky Bohu, že to takhle vyšlo a v tu chvíli to tam spadlo,“ povídá Josef Skořepa a jen škoda, že v pokračující dvojnásobné přesilovce Vsetín srovnal. Patnáct sekund před koncem pak jihlavská jednaosmdesátka vystřelila a Vlastimil Bilčík poslal zápas do prodloužení. „Nic jiného nám nezbývalo, protože ubíhal čas. Hodil jsem to na branku a díky Bohu, že Bilča tečoval puk do brány. Šli jsme do prodloužení a aspoň zápas zdramatizovali,“ dodává čtyřicetiletý hokejista.

Věk v jeho podání je pouze číslo. Přitom při hře na tři lajny strávil Josef Skořepa na ledě hodně přes dvacet minut času. „Cítím se na pětadvacet let, takže jsem úplně v pohodě. Cítil jsem se výborně, lépe než v prvním utkání,“ usmívá se „Skořápka,“ i když ho samozřejmě mrzelo, že Dukla zápas neurvala. Tým hrál opět obětavě, skvěle, při rozhodujícím momentu schytal Tomáš Havránek dvě tvrdé rány pukem, celkem měla Dukla čtrnáct bloků, ale nakonec ani to nestačilo. Ovšem jeden zápas dokázala Jihlava urvat a nyní se série přesouvá do CZ LOKO Arény za stavu 1:1 na zápasy. „Doufám, že naši fanoušci přijdou v co největším počtu, že vyprodají stadion a ukáží Valachům, že se v Jihlavě také dobře fandí. Ukážeme, že to s postupem myslíme vážně a fanoušci nás poženou,“ burcuje Josef Skořepa na závěr rozhovoru červenožluté fanoušky.

Josef Skořepa po druhém finále ve Vsetíně

Autor videa: Tomáš Lysý