Velká rozlučka je zde. Podívejte se na kompletní program Grand Finále – Díky legendo

29.04.2022 / Tomáš Lysý

Legendární Horácký zimní stadion / CZ LOKO Aréna má před sebou poslední desítky hodin své životnosti. V sobotu 30. dubna 2022 přijde s tímto velikánem českého hokeje poslední rozloučení. Akce Grand Finále – Díky legendo ale nebude pouze o hokeji. Bohatý doprovodný program startuje v parku Smetanovy Sady už od 12 hodin. Tak neváhejte a přijďte se rozloučit se stadionem, který je pro nás, fanoušky Dukly, druhým domovem!

Vstupenky na akci můžete koupit na tomto odkazu.

Park Smetanovy Sady, ve kterém proběhne hlavní část doprovodného programu, bude jediným vstupem pro fanoušky do celého areálu. Infocentrum totiž zůstane z organizačních důvodů uzavřené, stejně tak vstup A. Vstup F bude pro VIP osoby. Vstupenky je možné koupit nejen přes výše uvedený odkaz, ale také v den akce na dvou pokladnách hned u Infocentra CZ LOKO Arény. Na Grand Finále – Díky legendo neplatí již žádné permanentky, ani sponzorské a hráčské karty nebo akreditace. Právě akreditace bude možné vyzvednout v pátek na Infocentru CZ LOKO Arény a v sobotu na pokladnách.

Celý sobotní program začne ve 12 hodin otevřením parku Smetanovy Sady. O hodinu později si návštěvníci budou moct užívat první doprovodný program; celým dnem bude provázet moderátor a bavič Jakub Kohák. Na řadu přijde autogramiáda zúčastněných legend napříč všemi generacemi. Od zakladatele všech Dukel Oldřicha Knapa přes prvního jihlavského brankáře Miloše Podhorského, dále po Holíkovskou dynastii, současného jednatele Bedřicha Ščerbana po aktuální legendy Oldřicha Bakuse či Tomáše Čachotského.

Na autogramiádu nebudou připraveny kartičky, nýbrž podpisové archy v zápasovém bulletinu Duklák. Ten půjde do tisku v počtu 700 kusů. Na autogramiádu je možné přinést si vlastní kartičky, suvenýry nebo je zakoupit ve Fanshopu Dukly, jenž bude v parku také.

Ve 13:30 přijde na řadu křest zbrusu nové knihy Oldřicha Válka. Miláček publika, známý bouřlivák a hlavně skvělý hokejista prozradil, že jeho kniha nebude až tak úplně o hokeji a že v ní vůbec nic nezatajil. Máte se na co těšit. Kmotry knihy budou Jaroslav Benák, Dominik Hašek a František Musil.

O půl hodiny později proběhne další křest – a to produktu, který si při čtení Válkovy knihy klidně můžete dát. Dukla ve spolupráci s důležitým partnerem Pivovarem Jihlava začíná vydávat pivo Ježek Dukla 12°. Zcela jistě dobré pivo pokřtí kdo jiný než Bedřich Ščerban a kapitáni Tomáš Čachotský s Josefem Skořepou. Chutný duklácký mok bude možné během akce koupit na označených místech.

Pokud si budete chtít od hokeje trošku odpočinout, můžete se zúčastnit programu HitRádia Vysočina. A nebo si projít kompletně celý park Smetanovy Sady. Na své si přijde každý. Stánky zde bude mít CZ LOKO, Cara Plasma, Autocentrum BUPI, Armáda ČR, Auto Vysočina, fanshop Dukly a kapely Divokej Bill, Nakladatelství Aleš Čeněk, nábor Dukly Jihlava, Kraj Vysočina nebo Město Jihlava. Samozřejmě je myšleno i na kompletní catering – alko a nealko, občerstvení, nápoje, pochutiny…

Od 15 hodin se můžete těšit na mistrovský A-tým Dukly Jihlava, jenž před dvěma týdny vyhrál Chance ligu a v baráži srdnatě bojoval proti Kladnu. Od 15 do 16 hodin proběhne autogramiáda hráčů a realizačního týmu. Připraveno bude 500 ks plakátů formátu A3, viz. níže. A pokud se chcete na pohár podívat osobně, budete mít možnost. Poblíž autogramiády bude připraven fotokoutek s pohárem pro vítěze Chance ligy.

O vítanou hudební vložku se od 16:00 na 45 minut postará III. Třetina - parta muzikantů pod vedením Miroslava Třetiny, Havlíčkobrodské superstar, jenž dříve hrál i za Jihlavu. Na bicí v tomto hudebním uskupení hraje Vítězslav Schrek, hejtman Kraje Vysočina, jenž je s Duklou a Městem Jihlava spolupořadatelem Grand Finále.

Se začátkem koncertu se ale otevře i vstup C z parku do CZ LOKO Arény. Oba dva týmy se budou fotit na ledě. Kdo nazuje brusle a kdo bude v realizačním týmu?
Hrající: Patrik Augusta, Oldřich Bakus, Michal Broš, Jiří Cihlář, Tomáš Čachotský, Jiří Dobrovolný, Tomáš Ficenc, Dominik Hašek, Daniel Hodek, Milan Chalupa, Tomáš Chlubna, Roman Kaňkovský, Petr Klíma, Vladimír Kolek, Jan Koller, Lukáš Krpálek, František Kučera, Tomáš Kucharčík, Pavel Kuka, Miloš Kupec, Lukáš Mareš, Josef Marha, Roman Mejzlík, Marek Melenovský, Marian Morava, František Musil, Jiří Poukar, Ladislav Rytnauer, Lukáš Sáblík, Petr Svoboda, Bedřich Ščerban, Viktor Ujčík a David Výborný.
Nehrající a realizační tým: Jaroslav Benák, Libor Dolana, Karel Dvořák, Pavel Falta, Jiří Holík, Karel Horáček, Jan Hrbatý ml., Vladimír Kameš, Jan Klapáč, Otta Klapka, Oldřich Knapp, Jiří Králík, Pavel Křížek, Miloš Kupec, Antonín Micka, Jindřich Micka, Petr Mlíkovský, Stanislav Neveselý, Miloš Podhorský, Aleš Polcar, Josef Sobota, Oldřich Svoboda, Radoslav Svoboda, Bohuslav Tománek, Oldřich Válek, Petr Vlk a František Výborný.

Těsně před začátkem exhibičního zápasu ukáže oddíl krasobruslení Dukla Jihlava – mládež, že HC Dukla Jihlava není pouze klubem hokejovým. Jihlavské synchronizované bruslení má dlouhodobě velký zvuk a mladé slečny se na vystoupení opravdu těší. A kdo je vůbec šéfem jihlavského krasa? Nikdo jiný než Oldřich Bakus, dlouholetý kapitán klubu, který za Duklu odehrál 523 zápasů a vstřelil 250 branek!

Hlavním hřebem celého programu je samozřejmě exhibiční zápas na „uctění památky“ Horáckého zimního stadionu. Poslední zápas na tomto velikánovi se bude hrát 3x15 minut čistého času. O první přestávce proběhne soutěž v tahání aut, druhá přestávka bude vyhrazena pivnímu curlingu, který si fanoušci oblíbili během play-off.

Od 19 do 19:30 proběhne technická přestávka, jelikož s koncem zápasu program rozhodně nekončí. Od 19:30 do 20:00 vyhlásí Kraj Vysočina nejlepšího sportovce a nejlepší stavbu v Kraji za uplynulých dvacet let. Co se sportovce týče, rozhodovat se zcela jistě bude mezi Martinou Sáblíkovou ze Žďáru nad Sázavou nebo Jihlavákem Lukášem Krpálkem. Ať už vyhraje něžné pohlaví nebo třeskutá síla, oběma patří neskonalé poděkování za parádní reprezentace kraje, potažmo celé České republiky!

Důvod, proč fanoušci nemohou využít vstup G od Vysoké školy polytechnické, je prostý. Za brankou směrem ke škole totiž vyrostl obří parket, tzv. „stage“, na které bude od 20 hodin jako doma kapela Divokej Bill. Oblíbená hudební skupina střihne v legendárním stadionu dvouhodinové vystoupení, zazpívá také Olga Lounová.

Pokud budete cítit trošku té nostalgie nebo při loučení s Horáckým zimním stadionem ukápne slzička, můžete se vydat na After party s DJ. Ta začne ihned po konci koncertu a moderátorem samozřejmě bude Jakub Kohák.

Legendy neodchází, proto se přijďte rozloučit. Těšíme se na Vás!