Dukla hlásí první ztráty. Tým po sezoně opouští Zhukov a Lichanec

01.05.2022 / Daniel Lhotský

Po konci úspěšné sezony, kdy Dukla opět bojovala o účast v extralize, přichází první informace o změnách v kádru A-týmu pro nadcházející sezonu. Už nyní je jisté, že trenér Viktor Ujčík nebude mít v dalším ročníku Chance ligy k dispozici útočníka Petera Lichance a brankáře Maksima Zhukova. Oba hráči by měli od příští sezony oblékat dres Vsetína. Ten se dlouhodobě snaží o návrat do extraligy. Letos se Vsetín dostal až do finále Chance ligy, kde prohrál právě s Duklou.

Maksim Zhukov přestoupil do Dukly v minulé sezoně ještě jako hráč Toronta. Ruský brankář přišel do týmu až v závěru základní sezony, a tak během své první sezony v dresu Jihlavy chytal především v zápasech play-off. V těch se mu dařilo skvěle, s Duklou se dostal až do finále ligy, kde až v posledním zápasu Jihlava přišla o naděje na postup do Extraligy. Po vydařeném play-off se stal jistou jedničkou pro právě ukončenou sezonu. V té opět odchytal skvělé play-off a zařadil se mezi nejlepší brankáře celé sezony. Celkově tak zasáhl do 75 zápasů v červenožlutém dresu, 8 z nich odchytal bez obdrženého gólu.

Peter Lichanec působil v Dukle už od ročníku 2019/2020, který se nedohrál vinou tehdy začínající pandemie. V Jihlavě odehrál celou sezonu a v týmu zůstal i tu následující. Až v sezoně 2021/2022 oblékl také dres jiného týmu. Letos v únoru dostal nabídku od extraligové Olomouce, kde letošní sezonu dohrál. S týmem se dostal do osmifinále play-off, ve kterém Olomouc podlehla Vítkovicím 2:3 na zápasy. Lichanec odehrál za Duklu celkem 140 zápasů, ve kterých si připsal 63 bodů za 24 gólů a 39 asistencí.

Oběma hráčům děkujeme za odvedenou práci v týmu Dukly a přejeme hodně štěstí do budoucí kariéry.